Wednesday, November 26, 2008

Ας γίνουμε όλοι οικολόγοι ... είναι απλό!

Θέλεις και εσύ να βοηθήσεις ώστε ο πλανήτης να μπορέσει να ''πάρει μια ανάσα'', αλλά έχεις ακούσει τόσα πολλά, που τελικά μπερδεύτηκες. Αποφάσισες να μην κάνεις τίποτα και να αφήσεις τους άλλους να ασχολούνται με αυτά. Γιατί στην τελική θα μου πεις: ''εγώ θα σώσω τον κόσμο;''.

Κι όμως, ο καθένας μας μπορεί να κάνει την διαφορά. Και για να μην σου φαίνεται η οικολογία ''βουνό'', το BBC δημιούργησε έναν ιστότοπο, τον Bloom, όπου σου προτείνει απλά και εύκολα tips που μπορείς να ακολουθήσεις, χωρίς να σε κάνει να πλένεσαι κάθε φορά που βρέχει, ώστε να μην χαλάς νερό ή να ανάβεις κεριά αντί για τα φώτα ώστε να εξοικονομείς ενέργεια. Μικρές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες μπορούν να κάνουν την διαφορά.

Το site προσφέρει μεγάλη γκάμα ενεργειών ανάλογα με τις αγαπημένες σου ασχολίες π.χ. gardening, cooking, clothes , travelling και άλλα πολλά, τις οποίες και μπορείς να υιοθετήσεις εύκολα, χωρίς στερήσεις.
++ ευχάριστα και παιχνιδιάρικα γραφικά

1 comment:

Betty Tsakarestou said...

Αξίζει επίσης να δείτε του The Guardian τη webpage για το Περιβάλλον. Ειδήσεις, blogs αλλά και Eco-Shop!! Εδώ: http://www.guardian.co.uk/environment