Thursday, January 29, 2009

Βήμα στα blogs δίνουν οι εφημερίδες

Όταν το Διαδίκτυο «αναπνέει» στο χαρτί, η σύγκλιση των μέσων είναι πραγματικότητα.

«Ποιος είπε ότι η έντυπη δημοσιογραφία έχει πεθάνει;». Πρόσφατο εγχείρημα στο Σικάγο των ΗΠΑ φιλοδοξεί να ανατρέψει την άποψη ότι οι εφημερίδες «πνέουν τα λοίσθια». H free press εκτύπωση του περιεχομένου διαφόρων blogs είναι πλέον πραγματικότητα.

Το έντυπο «Printed Blog», όπως ονομάζεται, θα κυκλοφορήσει στο Σικάγο και το Σαν Φρανσίσκο την Τρίτη και εντός του επόμενου μήνα θα κάνει την εμφάνισή του στη Νέα Υόρκη. «Αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε είναι η εφαρμογή ορισμένων αρχών που λειτούργησαν στο Διαδίκτυο στο χώρο των εφημερίδων», λέει χαρακτηριστικά ο Τζόσουα Καρπ, ένας εκ των ιδρυτών του «Printed Blog».

Η διανομή περίπου 1.000 φύλλων θα επιτρέψει στην εφημερίδα να εισχωρήσει σε συγκεκριμένες γειτονιές της πόλης και με τον καιρό θα βγαίνει σε 50 έως και 100 διαφορετικές εκδόσεις στις μεγάλες πόλεις. Σύμφωνα με τον Καρπ, η στιγμή που οι χρήστες θα μπορούν να ψηφίζουν τι περιεχόμενο επιθυμούν να λαμβάνουν δεν θ' αργήσει.

Το έντυπο αυτό θα επικεντρώνεται στο φυσικό κοινωνικό δίκτυο του αναγνώστη σε αντιπαράθεση με το αντίστοιχο του Διαδικτύου. «Είναι σίγουρα μια διαφορετική ιδέα από το κλασσικό concept 'ένα για όλους' της Red Eye (free press) ή της Chicago Tribune», αναφέρει ο Καρπ.

Από την εφημερίδα Καθημερινή.
Για περισσότερες πληροφορίες http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathworld_1_26/01/2009_264742

No comments: