Sunday, January 29, 2012

CSR Shell & Aids

http://www.slideshare.net/xrysakapsali/newsfeed

1 comment:

Thanos Kap said...

ΟΜΑΔΑ:e-logials

ΒΙΤΕΤΖΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΚΑΝΔΥΛΗ ΜΑΡΙΑ
ΚΑΨΑΛΗ ΧΡΥΣΑ
ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑ


Αναμφίβολα το AIDS αποτελεί τη μάστιγα του 21ου αιώνα.Παγκοσμίως περίπου 33 εκατ. άνθρωποι ζουν με τον ιό HIV ενώ από το 1981 μέχρι σήμερα πάνω από 25 εκατ. άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους απ΄το AIDS.Η εταιρία shell σε μια προσπάθειά της να προφυλάξει το εργατικό δυναμικό της και να διαφυλάξει τη σωματική τους αλλά και ψυχική τους υγεία.οργανώνει μια εκστρατεία ενάντια στην εξάπλωση του AIDS.
ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS


Η shell σε μια προσπάθεια της να συμπαρασταθεί σε όσους νοσούν,υιοθετεί μια εταιρική συμπεριφορά κατανόησης και μη περιθωριοποίησης των εργαζομένων με AIDS.Έτσι,δρα ενεργά παρέχοντας σε όσους εργαζομένους της νοσούν,δωρεάν ιατρική περίθαλψη καθώς και ψυχολογική υποστήριξη.Τέλος,στηρίζει τις οικογένειές τους σε οικονομικό καθώς και σε επίπεδα υγείας και εκπαίδευσης.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ

Η εταιρία δείχνει τεράστιο ενδιαφέρον για την ενημέρωση σχετικά με τον ιό και το αποδεικνύει εμπράκτως με την οργάνωση εκπαιδευτικών-ενημερωτικών προγραμμάτων με στόχο την πλήρη ενημέρωση των εργαζομένων της.Εξ' άλλου.είναι γνωστό πως την καλύτερη θεραπεία αποτελεί η σωστή και έγκαιρη ΠΡΟΛΗΨΗ.Όταν μάλιστα αναφερόμαστε σε μια ανίατη ασθένεια η ανάγκη για πρόληψη αυξάνεται κατακόρυφα.


"Η εκστρατεία κατά του AIDS δεν αποτελεί μόνο δική μας υπόθεση"


Η shell σε μια προσπάθεια να δράσει ενεργά κατά του AIDS στρέφεται στη δημιουργία συνεργασιών με τοπικούς φορείς,μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς καθώς και μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες ενώνοντας όλοι μαζί τις δυνάμεις τους σε μια προσπάθεια για χρηματοδοτήσεις επιστημονικών ερευνών με κύριο στόχο την εύρεση μιας κατάλληλης και αποτελεσματικής θεραπείας.Έτσι το AIDS θα σταματούσε να αποτελεί απειλή και εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο θα παρέτειναν τη διάρκεια ζωής τους,απαλλαγμένοι από το AIDS.


"χρυσές συνεργασίες"


Η συνεργασία της shell με διάφορες οργανώσεις έχει επιφέρει αποτελεσματικό έργο στην προσπάθεια για την καταπολέμηση του AIDS.

1.ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ UNAIDS:H shell μέσω της 20ετούς συνεργασίας της με την UNAIDS κατάφερε να δράσει ενεργά στον τομέα πρόληψης και ενημέρωσης για τον ιό του AIDS,αναπτύσσοντας 3 βασικά σενάρια τα οποία σέβονται το δικαίωμα κάθε πάσχοντα AIDS να συνεχίσει να εργάζεται σ ένα περιβάλλον ειδικά διαμορφωμένο να φιλοξενεί υπαλλήλους πάσχοντες από AIDS δημιουργώντας ένα φιλικό εργασιακό περιβάλλον.

2.ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ GBC ON HIV/AIDS (Global Business Coalition)
Περισσότερες από 200 εταιρίες (συμπεριλαμβανομένης και της shell)συνεργάζονται προκειμένου να καταπολεμήσουν το AIDS.
Ο συνασπισμός βοηθά τις εταιρίες να μοιράζονται πληροφορίες και έρευνες πάνω στον τομέα πρόληψης και καταπολέμησης του AIDS.

3.ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ NiDAR(Niger Delta Aids Response)
Στις περιοχές Abia, Rivers, Delta,Edo και Bavelsa έχουν κατασκευαστεί 5 νοσοκομειακές μονάδες οι οποίες όντας απόλυτα εξοπλισμένες παρέχουν υπηρεσίες στους πάσχοντες από τον ιό του AIDS υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση της NiDAR αλλά και της shell.

ΝiDAR PLUS : Τον Αύγουστο του 2010 η shell σε συνεργασία με την FHI (family health international)υπέγραψαν ένα συμφωνητικό επέκτασης του επιτυχημένου προγράμματος με τη NiDAR χρηματοδοτώντας εκ νέου το πρόγραμμα έτσι ώστε 10 επιπλέον νοσοκομεία να εξοπλιστούν επαρκώς.


Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ

1.Χρηματοδότηση για επιστημονικές έρευνες σχετικές με τη θεραπεία οτυ AIDS.
2.Δημιουργία τμήματος της εταιρίας που να ειδικεύεται στην τήρηση των κανόνων υγειηνής καθώς και στις καθημερινές απολυμάνσεις των εργασιακών χώρων.
3.Τακτικοί προληπτικοί έλεγχοι της υγείας των εργαζομένων με μηνιαίες δωρεάν ιατρικές εξετάσεις καθώς και ύπαρξη εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού στις εργασιακές εγκαταστάσεις για πρόληψη επαγγελματικών ατυχημάτων.
4.Συνεργασία με τους "γιατρούς χωρίς σύνορα" οι οποίοι θα μεριμνούν για την παρακολούθηση της υγείας των οικογενειών καθώς και ολόκληρων των κοινοτήτων στις περιοχές που δραστηριοποιείται η shell.