Thursday, February 16, 2012

ΤΕΛΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ 5G

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ ΟΙ:

Βάσιλα Αθανασία

Πασπάτη Άννα

Σκριβάνου Αλεξάνδρα

Σοϊλεμετζίδου Ειρήνη

Σταματόπουλος Σταύρος

Η ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ

Αρχική Ιδέα:

Μια 5μελής παρέα αποφοίτων του τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού, αφού συνεργάστηκαν άψογα σε όλες τις εργασίες που τους ανατέθηκαν, σκέφτονται να υλοποιήσουν μία από τις καινοτόμες και εν δυνάμει κερδοφόρες ιδέες τους.

Αποφασίζουν να ανοίξουν ένα ιδιαίτερο, προσιτό bar στο κέντρο της Αθήνας, συγκεκριμένα στα Εξάρχεια που αποτελεί σημείο συνάντησης και διασκέδασης εκατοντάδων νέων. Όπως όλες οι σύγχρονες επιχειρήσεις, συμφωνούν στα συστατικά της στοιχεία να περιλαμβάνεται η εταιρική κοινωνική ευθύνη. Το bar αυτό να αποτελεί δηλαδή εκτός από χώρο διασκέδασης, έναν οργανισμό που ενδιαφέρεται τόσο για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών και κοινωνικών προβλημάτων όσο και για την ανάπτυξη του σύγχρονου βιοτικού επιπέδου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει την δημιουργία ενός bar επιπλωμένου με διάφορα αντικείμενα που βρίσκουμε σε αλάνες ή κοντά σε κάδους απορριμμάτων.

Με την κατάλληλη επεξεργασία γίνονται όμορφες πρωτότυπες αντίκες. Στα σχέδια μας επίσης είναι η στήριξη ελληνικών προϊόντων και εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

Το bar αυτό θα ονομαστεί ECΟbar. Η μουσική του θα είναι rock , punk, alternative rock, rock n’ roll, jazz, funk, soul, r n’ b και προβλέπεται η φιλοξενία διαφόρων μουσικών ανερχόμενων νέων συγκροτημάτων.

Ο οικολογικός χαρακτήρας του θα τονίζεται τόσο μέσω της διακόσμησης από φυσικά υλικά όσο και από posters με περιβαλλοντικά μηνύματα.

Ακόμη προαποφασίστηκε το κέρασμα να είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της επιχείρησης και οι τιμές να είναι αρκετά χαμηλές κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μετά από συμφωνία με ελληνικές επιχειρήσεις όπως fix, alpha και Έλληνες παραγωγούς κρασιού ,τσίπουρου , ρακής, ούζου κλπ.

Όσο για το κεφάλαιο, αποφασίστηκε η 2ετής εργασία των εταίρων, σε bar και καφετέριες της Ελλάδας ή του εξωτερικού προκειμένου να προσφέρει ο καθένας 12.000 Ε στην επιχείρηση αλλά και την πολύτιμη εμπειρία που αποκόμισε.

Τέλος η παρέα των 5 φίλων θεωρεί ότι μετά την φοίτηση στο τμήμα και τις διδασκαλίες των εργαστηρίων δημοσίων σχέσεων και διαφήμισης είναι ικανοί να δημιουργήσουν ένα «δυνατό» όνομα καθώς και να προσελκύσουν εύκολα και αποτελεσματικά το target group του πολλά υποσχόμενου ECObar.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ:

Προσωπική ομόρρυθμη εταιρία: Εco bar

Ξεκινώντας την επιχείρηση μας απαιτείται να ακολουθήσουμε κάποιες διαδικασίες για την νόμιμη σύστασή της. Αρχικά θα πρέπει να βρούμε τον κατάλληλο χώρο για να την εγκαταστήσουμε, η ύπαρξη του οποίου θα αποδεικνύεται με συμβόλαιο ιδιοκτησίας ακινήτου. Τον χώρο αυτό θα καταφέρουμε να τον νοικιάσουμε με χρήματα από το κεφάλαιο που θα διαθέσουμε. Στην συνέχεια είναι απαραίτητη η κατάρτιση του καταστατικού σύστασης της εταιρείας με ιδιωτικό νομιμοποιημένο έγγραφο. Το καταστατικό θα περιλαμβάνει τις εξής λεπτομέρειες:

To κεφάλαιο, που είναι απαραίτητο για την σύσταση της εταιρείας θα συγκεντρωθεί, από τους πέντε μας, ύστερα από διετή εργασία μας στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Το ποσό που θα πρέπει να έχει συγκεντρώσει ο κάθε συνέταιρος θα πρέπει να είναι 12.000 ευρώ.

Επιλέξαμε την ομόρρυθμη εταιρεία, καθώς αυτή δεν μας δεσμεύει για συγκεκριμένο ποσό από τον νόμο. Τα κέρδη θα μοιράζονται κάθε μέρα ισάξια, αφού πρώτα αφαιρεθούν από αυτά τα χρήματα των δαπανών για τα έξοδα της επιχείρησης., αλλά και το ενοίκιο του χώρου όπου θα στεγάζεται η εταιρεία.

Στο καταστατικό ακόμα θα περιλαμβάνεται το αντικείμενο της Ο.Ε μας, που δεν είναι άλλο από την ψυχαγωγία και την παροχή αλκοολούχων και μη ποτών αφού θα δημιουργήσουμε ένα bar.

Ύστερα από κοινή συναίνεση η επιχείρηση θα ονομαστεί «ECObar» , μία επωνυμία που δηλώνει τον οικολογικό χαρακτήρα της επιχείρησης. Φυσικά πριν χρησιμοποιήσουμε την επωνυμία θα πρέπει να έχει ελεγχθεί από το οικείο Επιμελητήριο για την αποφυγή χρήσης της ίδιας επωνυμίας από περισσότερες επιχειρήσεις.

Τέλος στο καταστατικό θα πρέπει να περιλαμβάνεται η έδρα μας (Εξάρχεια) και η διάρκεια συνεργασίας, που θα οριστεί αρχικά για έναν χρόνο σε περίπτωση που η επιχείρηση δεν τα πάει καλά.

Αφού ολοκληρωθεί το καταστατικό θα πρέπει:

α) Να κατατεθεί για θεώρηση από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.

β) Να θεωρηθεί από το Ταμείο Νομικών.

γ) Να θεωρηθεί από το Ταμείο Πρόνοιας Νομικών.

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών θα πρέπει να καταθέσουμε δύο αντίγραφα του καταστατικού στο οικείο Επιμελητήριο προκειμένου να εγγραφούμε (μετά από δύο μήνες λειτουργίας) και να προμηθευτούμε το «Πιστοποιητικό Εγγραφής και Καταβολής των ετήσιων εισφορών» το οποίο θα χρησιμοποιήσει η εταιρία στην Δ.Ο.Υ. για την θεώρηση των βιβλίων και στοιχείων της.

Τέλος μετά την ασφάλιση στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε), την απόκτηση βεβαίωσης έναρξης δραστηριότητας και ΑΦΜ από την αρμόδια Δ.Ο.Υ, την θεώρηση των βιβλίων και στοιχείων της εταιρείας από την τελευταία και την καταχώρηση του καταστατικού στα βιβλία εταιριών του Πρωτοδικείου Αθηνών, θα μπορεί να εκδοθεί η Άδεια Λειτουργίας και να ξεκινήσει να λειτουργεί επιχείρηση.

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ:

1. Τοποθεσία: Εξάρχεια, όπου είναι χώρος συνάντησης πολλών νέων και υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να βρούμε χώρο με χαμηλό κόστος.

2. διακόσμηση: φυσική επένδυση δαπέδου από παλιά ξύλινα έπιπλα / συλλογή κατάλληλων υλικών από αλάνες και κάδους απορριμμάτων, τα οποία με συναρμολόγηση μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τραπέζια, μπάρες, φωτιστικά κ.τ.λ. (Π.χ. ένα τραπέζι μπορεί να φτιαχτεί από μία πόρτα...)/ οικολογικά χρώματα στους τοίχους.

3. νερό : δε θα χορηγείται αν δε ζητηθεί με σκοπό την εξοικονόμηση του δε θα χρησιμοποιούμε γυάλινα ποτήρια, για τα οποία θα πρέπει να σπαταληθεί νερό για να πλυθούν, αλλά θα χρησιμοποιούνται βιοδιασπώμενα ποτήρια, φτιαγμένα από καλαμπόκι / σύστημα εξοικονόμησης νερού για το καζανάκι. Πρόκειται για ένα μοχλό, ο οποίος μας επιτρέπει να καταναλώνουμε νερό εφόσον το κρατάμε πατημένο. Αποτέλεσμα : εξοικονόμηση νερού έως και 70% / Σύστημα εξοικονόμησης νερού για τη βρύση. Πρόκειται για έναν αισθητήρα κίνησης που μας δίνει όσο νερό χρειαζόμαστε. Αποτέλεσμα : εξοικονόμηση νερού έως και 85%

4. Καθαριότητα : βιοδιασπώμενα απορρυπαντικά / χρήση σαρώθρου που καθαρίζει μόνο με νερό

5. ηλεκτρισμός: λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας / χρήση ηλεκτρικών συσκευών ενεργειακού τύπου Α

ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΜΑΣ:

Το ECOBar, όσον αφορά τους προμηθευτές και τους συνεργάτες του καταστήματος (κάβα, αναλώσιμα προϊόντα, υπηρεσίες) θα προσπαθήσει να ενισχύσει την ελληνική οικονομία. Προκειμένου να παρέχουμε προϊόντα αρκετά προσιτά στο καταναλωτικό μας κοινό, στους πελάτες μας και συγχρόνως να στηρίζουμε την ελληνική παραγωγή πραγματοποιούμε συμφωνίες με ελληνικές εταιρίες και ανεξάρτητους παραγωγούς.

Ο ΧΟΡΗΓΟΣ ΜΑΣ:

Συγκεκριμένα επιλέγουμε μια εταιρία ζυθοποιίας ,τη ΦΙΞ ΕΛΛΑΣ ως τον κύριο χορηγό μας. Η ΦΙΞ ΕΛΛΑΣ θα μας παρέχει σε πολύ χαμηλή τιμή το προϊόν της και εμείς αναλαμβάνουμε να διαφημίσουμε μέσω της επιχείρησής μας τη συγκεκριμένη μπύρα και να την προωθούμε στους πελάτες μας στην ενδεικτική τιμή των 3 ευρώ.

ΡΑΚΗ ΚΑΙ ΡΑΚΟΜΕΛΟ:

Στα πλαίσια της ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας, ενσωματώνουμε στον κατάλογο των προϊόντων μας και κρητική ρακή. Επίσης, θα παρέχουμε και άφθονο ρακόμελο δικής μας παραγωγής.

ΟΥΖΟ:

Το ούζο ΜΙΝΙ Μυτιλήνης και ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ θα προσφέρονται στο ECObar καθώς αποτελούν αμιγώς ελληνικά προϊόντα.

ΜΠΥΡΕΣ:

Όσον αφορά τις μπύρες, θα βασιστούμε πάνω σε αυτές και θα έχουμε μια μεγάλη ποικιλία συμπεριλαμβάνοντας είδη όπως lager, weiss, pilsner, stout, bitter κλπ..Άλλωστε στην Ελλάδα η μπύρα έχει ευρεία κατανάλωση. Έτσι σκοπός μας είναι να υπάρξει συνεργασία με όλες τις ελληνικές ζυθοποιϊες:

1.Μύθος: Πρόκειται για μια αυθεντική ελληνική lager μπίρα με πλούσιο αφρό, λαμπερό ξανθό χρώμα και δροσιστική γεύση, φτιαγμένη από εκλεκτές ποικιλίες κριθαριού και λυκίσκου.

2. Φιξ: Ίσως η πιο ιστορική μπύρα της Ελλάδας με έτος γέννησης της το 1864. Στην ουσία έμαθε τους Έλληνες να πίνουν μπύρα. Μετά το 1962, η μπίρα Fix επανακυκλοφόρησε το 2010, με σχεδόν την ίδια συσκευασία με την οποία τη μάθαμε και εξίσου νόστιμη και δροσιστική.

3. Άλφα: Μια ξανθιά ελαφριά Lager, δροσερή, ξεδιψαστική, με πλούσιο αφρό, που πίνεται εύκολα και ταιριάζει απόλυτα με τις ελληνικές γεύσεις. Έχει διακριτικό άρωμα και αποτελεί μια από τις παλαιότερες μάρκες μπίρας στην Ελλάδα καθώς μετρά ήδη 48 χρόνια ζωής και υπήρξε η πρώτη μπίρα με… ελληνικό όνομα.

4. Πειραϊκή: Η Πειραϊκή Μικροζυθοποιία παράγει την ομώνυμη και αρκετά διαδεδομένη στην Αθήνα μπίρα. Θα την βρείτε σε δύο τύπους, Pils και Pale Ale. Η αγάπη για τα φυσικά υλικά και o παραδοσιακός τρόπος παρασκευής οδήγησαν στη δημιουργία της πρώτης φρέσκιας, ελληνικής, βιολογικής μπίρας παραδοσιακής ζυθοποίησης. Πρόκειται για μπίρα, περιορισμένης ποσότητας, χωρίς συντηρητικά, που ζυμώνεται και ωριμάζει σε έξι εβδομάδες ανεξαρτήτως εποχής. Η Pils είναι ξανθιά με πλούσιο αφρό, με ελαφρώς πικρή επίγευση και ελαφρύ άρωμα, ενώ η Pale Ale είναι καστανή, φρουτώδης, γλυκιά και αρωματική, με πικάντικη γεύση.

5. Βεργίνα: Το 1998 ιδρύθηκε το πρώτο ελληνικό ζυθοποιείο στη Ροδόπη -εκεί όπου κατά την παράδοση παρήχθη για πρώτη φορά ελληνική μπίρα κατά τους αρχαίους χρόνους- και γεννήθηκε η μπίρα «Βεργίνα». Οι εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. βρίσκονται στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής, η οποία επιλέχθηκε επειδή είναι πολύ καλά οργανωμένη και τo νερό της είναι άριστης ποιότητας. Έτσι παράγεται η Βεργίνα σε μορφή lager με πλούσια γεύση και η Βεργίνα κόκκινη με κεχριμπαρένιο χρώμα και αρώματα εξωτικών φρούτων.

Επίσης, θα συμπεριλάβουμε και μπύρες τοπικής προελεύσεως από όλη την ελληνική επικράτεια όπως η Ζέος, μια μπίρα με καταγωγή από το Άργος που παράγεται σε μορφή μαύρης weiss, pilsner και lager. Η μεσσηνιακής καταγωγής Nέδα, που είναι αυθεντική lager, με κλασική γεύση, πλούσιο άρωμα λυκίσκου κι ελαφρώς πικάντικη, με χρυσαφένιο χρώμα. Η Septem, μια πικρή μπίρα με έντονο ανθρακικό και ωραία φρέσκα και δροσερά αρώματα που παράγεται στην Εύβοια. Η μπύρα Χάρμα που παράγεται στα Χανιά από την Κρητική Ζυθοποιία. Η Magnus Magister, μια lager μπύρα εξαιρετικής ποιότητας, με έδρα της το νησί της Ρόδου, η οποία κατάφερε να εδραιωθεί στην ελληνική επικράτεια και να επεκταθεί σταδιακά σε χώρες του εξωτερικού. Τέλος, η Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία με έδρα της το νησί του Ιονίου, παράγει τέσσερις διαφορετικές φρέσκιες μπίρες υψηλής ποιότητας(ξανθή, ξανθοκόκκινη, καστανή και κρίθινη).

ΑΕΡΙΟΥΧΑ ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ:

Πέρα από την μεγάλη γκάμα που υπάρχει στις μπύρες θα διαλέξουμε την προμήθεια αεριούχων ποτών από ελληνικές εταιρίες όπως η Λουξ και η ΕΨΑ. Η ίδια πολιτική θα ισχύσει και για τους χυμούς με συνεργασία με τους Ελληνικούς χυμούς που συμπεριλαμβάνει τον Viva Fresh σε διάφορες γεύσεις αλλά και τον χυμό Viva επίσης σε διάφορες γεύσεις.

ΚΡΑΣΙΑ:

Σχετικά με τα κρασιά, δεν θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα καθώς η ελληνική παραγωγή κρασιού έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου. Μπορεί να μην έχουμε φτάσει ακόμη στο ύψος των Γάλλων ή των Ιταλών όμως, (σύμφωνα με τον «Αlpha Wine Guide 2011» που κυκλοφόρησε μόλις) μπορούμε να γεμίζουμε τα ποτήρια μας όχι απλώς με πολύ καλό ελληνικό κρασί αλλά και με κορυφαίο διεθνούς επιπέδου.

ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ:

Οι επιλογές στα υπόλοιπα αλκοολούχα ποτά είναι αρκετές. Οι προμηθευτές είναι πολλοί αλλά κανείς δεν παρέχει ολόκληρη την γκάμα των ποτών που θα χρειαστεί ένα bar. Συνεπώς θα υπάρχουν διάφορες συνεργασίες ούτως ώστε ο κατάλογός μας να είναι ευρύς και να ικανοποιεί ακόμη και τον πιο απαιτητικό πελάτη. Δυστυχώς όμως σε αυτή την περίπτωση δεν διασφαλίζεται η συνεργασία με ελληνική εταιρία διανομής αλκοολούχων ποτών.

ΤΙΜΕΣ:

Οι τιμές του ECObar θα είναι φιλικές, αν και η πρόσφατη αύξηση της φορολογίας στα αλκοολούχα ποτά δεν βοηθάει πολύ στο να γίνει κάτι διαφορετικό σε σχέση με άλλα μπαράκια. Σίγουρα πάντως οι μπύρες θα κυμαίνονται στα 3-4 ευρώ, επίσης,το ούζο και η ρακή στα 3 ευρώ, το καραφάκι ρακόμελο στα 6 ευρώ, τα αναψυκτικά στα 2 ευρώ το ποτήρι κρασί στα 3 (τα μπουκάλια θα κοστολογηθούν ανάλογα με την ποιότητα και του τρόπου παρασκευής τους),τα αλκοολούχα ποτά(απλά) στα 5 ευρώ και τα special στα 7-9 ευρώ, αναλόγως το μπουκάλι. Πχ αλλιώς κοστολογείται το Cardu και το Glenfiddich και αλλιώς το Johnny Black και το Dewars.

Με το άνοιγμα του καταστήματος θα υπάρξουν τιμές γνωριμίας, όχι όμως μακριά από τις πραγματικές τιμές που αργότερα θα παγιωθούν, όπως επίσης και προσφορές τύπου happy hour (χαμηλότερες τιμές από τις 20.00-22.00 και δωρεάν δεύτερο ποτό κάθε Δευτέρα και Τρίτη ).Τέλος, στο ECObar, θα χορηγούνται κερασμένα σφηνάκια σε όλους μας τους πελάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ :

Για να γνωστοποιήσουμε την επιχείρησή μας, θα δημιουργήσουμε έναν δικτυακό τόπο, στον οποίο θα υπάρχουν τα απαραίτητα στοιχεία για εμάς. Ακόμα, θα δημιουργήσουμε προφίλ στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης facebook και twitter.

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ECO-BAR:

1. Στοχεύουμε στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας και την ενίσχυση της ελληνικής παραγωγής.

Επιλέγουμε την τοποθέτηση ως επί το πλείστον ελληνικών προϊόντων στο κατάστημά μας, για να στηρίξουμε τους Έλληνες παραγωγούς και κατ’ επέκταση την ελληνική οικονομία.

Οι τιμές των προϊόντων μας είναι ιδιαίτερα χαμηλές, έχοντας υπόψη την οικονομική κρίση και τις βαρύτατες συνέπειές της στην οικονομική κατάσταση των καταναλωτών.

2. Ενδιαφερόμαστε για την προστασία του περιβάλλοντος.

Δε χρειάστηκε να κατασκευαστούν νέα έπιπλα για το χώρο μας, καθώς συλλέξαμε τα απαραίτητα από κάδους απορριμμάτων και από κάποια παλιατζίδικα.

Ο οικολογικός χαρακτήρας της επιχείρησης τονίζεται από τη διακόσμηση του χώρου με ανακυκλωμένα υλικά και με αφίσες που περιέχουν περιβαλλοντικά μηνύματα.

Φροντίζουμε για την εξοικονόμηση του νερού. Δεν θα το χορηγούμε στους πελάτες αν δεν το ζητήσουν. Θα χρησιμοποιούμε βιοδιασπώμενα ποτήρια και πιάτα- όχι γυάλινα, γιατί τα τελευταία χρειάζονται διαρκώς πλύσιμο. Τοποθετήσαμε ειδικούς μηχανισμούς στις τουαλέτες, για την εξοικονόμηση νερού τόσο από το καζανάκι με τη χρήση ενός μοχλού που δίνει τη δυνατότητα να καταναλώνουμε νερό εφόσον το κρατάμε πατημένο, όσο και από τη βρύση με αισθητήρα κίνησης που δίνει όσο νερό χρειαζόμαστε.

Εξοικονομούμε ενέργεια χρησιμοποιώντας λαμπτήρες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και ηλεκτρικές συσκευές ενεργειακού τύπου Α.

Με όλες τις παραπάνω ενέργειες στόχος μας είναι, εκτός από την προστασία του περιβάλλοντος και η καλλιέργεια περιβαλλοντικής και οικολογικής συνείδησης στους πελάτες μας.

3. Υιοθετούμε εκδηλώσεις και εκθέσεις.

Το ECO-BAR θα φιλοξενεί κατά διαστήματα εκθέσεις φωτογραφίας από νέους καλλιτέχνες που επιθυμούν να προβληθεί η δουλειά τους. Επίσης, ο χώρος θα παραχωρείται σε νεανικά συγκροτήματα και θεατρικές ομάδες για να παρουσιάζουν το θέαμά τους στο κοινό.

Αυτή η πρωτοβουλία, δίνει τη δυνατότητα σε νέους καλλιτέχνες που δε διαθέτουν τις απαραίτητες γνωριμίες, να προβληθούν και να τους γνωρίσει ο κόσμος.

Το ECO-BAR είναι ανοιχτό στις τέχνες και στον πολιτισμό.

4. Φροντίζουμε για τους συνεργάτες μας.

Το εργατικό μας δυναμικό, θέλουμε να αποτελείται από νέα άτομα, τα οποία έχουν ανάγκη από εργασία. Προτιμώνται άτομα με κάρτα ανεργίας.

Δεσμευόμαστε να προσφέρουμε ένα άριστο εργασιακό περιβάλλον και να φερόμαστε στους συνεργάτες μας με σεβασμό και κατανόηση.

Οι μισθοί θα είναι ικανοποιητικοί. Θα δίνονται και bonus όταν το απαιτούν οι περιστάσεις.

No comments: