Tuesday, February 14, 2012

positive: NEW WAY

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Η εταιρεία New Way θα είναι μια επιχείρηση όπου θα προσλαμβάνει νέους ανθρώπους , ηλικίας 20 μέχρι 30 ετών. Στόχος λοιπόν αυτής θα είναι να δημιουργέι προϊόντα όπως ρούχα , κοσμήματα , έπιπλα , πίνακες κλπ και να τα πουλάει στο ευρύ κοινό σε τιμές προσιτές , σχεδόν δωρεάν. Οι νέοι που θα εργάζονται σε αυτό το χώρο θα μπορούν ανάλογα με τη κλίση τους , να δημιουργούν προϊόντα που θα εξυπηρετούν αλλά και θα αρέσουν στο κόσμο , χωρίς οι πελάτες να αγχώνονται για τις τιμές. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η εταιρία θα απευθύνεται κυρίως σε νέους όπως πχ φοιτητές που είναι γνωστό ότι αναζητούν οικονομικές και έξυπνες λύσεις για το ντυσιμό τους , τη διακόσμηση του διαμερισματός τους. Έτσι η Νew Way τους προσφέρει αυτές τις λύσεις σε τιμές εξωφρενικά χαμηλές , λόγο και της οικονομικής κρίσης.
Επιτυγχάνονται λοιπόν δύο στόχοι σε αυτή την επιχείρηση. Αρχικά , νέο εργατικό δυναμικό , καθώς ζούμε σε δύσκολες εποχές και πολλοί νέοι άνθρωποι δεν βρίσκουν ή χάνουν τη δουλειά τους καθημερινά. Οπότε θα ξεκινούν να εργάζονται ως χαμηλόμισθοι και στη συνέχεια θα αυξάνεται σταδιακά ο μισθός τους. Ο δεύτερος στόχος λοιπόν που επιτυγχάνεται έιναι ότι προσφέρουν και διευκολύνουν τον κόσμο (κυρίως την νεολαία) με τις δημιουργίες τους όπως τα ρούχα , τα έπιπλα και δεν τους επιβαρύνουν οικονομικά.
Είναι μια εταιρία που ως στόχο έχει να βοήθησει και να διευκολύνει το πελάτη. Ο πελάτης είναι στο επίκεντρο.
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΙΔΕΑΣ


• Την ίδρυση της εταιρείας θα αναλάβει ένας εύπορος επιχειρηματίας ο οποίος θα διαθέσει το μεγαλύτερο κεφάλαιο, ώστε να βρεθεί ο χώρος για τη δημιουργία του εργοστασίου.

• Ο ίδιος σε συνεργασία με άλλους έξυπνους επενδυτές θα φροντίσει να χορηγηθούν τα βασικά υλικά όπως μηχανήματα, πρώτες ύλες και διαφήμιση έτσι ώστε να ξεκινήσει η NEWAY τη δράση της.

• Το εργατικό δυναμικό θα απαρτίζεται από νέους 20 έως 30 ετών που θα διαθέτουν εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στη δημιουργία και το σχεδιασμό κοσμημάτων, ρούχων και αρχικά θα είναι χαμηλόμισθοι.

• Οι ίδιοι θα μπορούν να αμοίβονται με ποσοστά από τα κέρδη ή με μηνιαίο μισθό ο οποίος θα αυξάνεται ανάλογα με τις πωλήσεις που θα πραγματοποιούνται.

• Βασική αρχή της εταιρείας θα είναι η χρήση οικολογικών υλικών τα οποία σε ένα μεγάλο ποσοστό θα είναι ανακυκλώσιμα.

• Επιπλέον, είναι αναγκαίο να αναφερθεί πως τα υλικά που θα χρησιμοποιούνται θα είναι ελληνικής προέλευσης, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ελληνική οικονομία και οδηγώντας την στην έξοδο από το οικονομικό τέλμα στο οποίο βρίσκεται εδώ και χρόνια.

• Τέλος, πρέπει να τονιστεί ότι η NEWAY θα είναι μία νεοσύστατη εταιρεία που θα απασχολεί αρκετούς νέους ωθώντας τους να παραμείνουν στη χώρα, αλλά και τα προϊόντα της, αν και φθηνά για να απευθύνονται στο ευρύ κοινό, θα είναι ποιοτικά.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΙΔΕΑΣ
• Αποτελεί μία πρωτοποριακή ιδέα που θα τεθεί πρώτη φορά σε εφαρμογή. Με άλλα λόγια θα γίνει μία προσπάθεια, κυρίως λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας, να αξιοποιηθούν εγχώριες, φθηνές πρώτες ύλες και να προκύψουν αγαθά τα οποία θα πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές. Εκεί στηρίζεται η επιτυχία του εγχειρήματος.

• Θα βοηθήσει τους νέους να αξιοποιήσει ο καθένας το ιδιαίτερο ταλέντο του και να ξεχωρίσει σε αυτό που είναι καλός. Ο καθένας θα ασχολείται με αυτό που θα έχει έφεση ( ραπτική, καλλιτεχνία, κατασκευή κοσμημάτων, διακόσμηση), θα δημιουργεί με βάση το τι του αρέσει με αποτέλεσμα κ το ίδιο το άτομο να νιώθει ότι προσφέρει, ότι είναι σημαντικό αλλά και να κάνει αυτό που αγαπά, άρα θα το κάνει καλά. Tο χόμπυ τους δηλαδή θα γίνει επάγγελμα .

• Θα καθιερωθεί ένας νέος τρόπος πώλησης προϊόντων, όλων των ειδών όχι ενός αποκλειστικά καθώς θα παράγονται προϊόντα κάθε λογής. Τα προϊόντα αυτά θα έχουν προσιτές τιμές για όλο το καταναλωτικό κοινό, στοχεύοντας κυρίως στους νέους και στο χαμηλό εισόδημά τους.

• Θα συμβάλλει στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης και των συνθηκών πώλησης εμπορευμάτων. Πιο συγκεκριμένα θα δημιουργηθεί μία αγορά που θα είναι προσιτή από όλους και η ενδεχόμενη αποδοχή της από τους καταναλωτές θα συμβάλλει στη ροή του χρήματος τις μέρες αυτές της οικονομικής ύφεση. Λόγω των χαμηλών τιμών της θα προσελκύει όλο και περισσότερο κόσμο και οι πωλήσεις θα πολλαπλασιάζονται όλο και περισσότερο όσο περνάει ο καιρός.

• Νεαρά ηλικιακά άτομα από δεκαοχτώ έως εικοσιπέντε θα έρθουν σε επαφή με τις συνθήκες εργασίας και θα κατανοήσουν τις δυσκολίες στο χώρο εργασίας γενικότερα. Με αυτόν τον τρόπο ένα μεγάλο ποσοστό των ατόμων που αρχίζουν σιγά σιγά να κοινωνικοποιούνται θα αποκτήσει μία θέση εργασίας και θα προσφέρει στην κοινωνία γενικότερα. Θα δημιουργηθεί μία αγορά που θα είναι προσιτή από όλους και η ενδεχόμενη αποδοχή της από τους καταναλωτές θα συμβάλλει στη ροή του χρήματος τις μέρες αυτές της οικονομικής ύφεσης.

• Αρχικά ο μισθός θα είναι χαμηλός , όμως αν παρατηρηθεί ότι έχει απήχηση στο καταναλωτικό κοινό, οι νέοι θα αρχίσουν να πληρώνονται όλο και παραπάνω. Σημαντική θα είναι η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας της εταιρείας μας με σκοπό την προσέγγιση όλο και περισσότερου κοινού και την συνεργασία με άλλες εαιρείες που θα θελήσουν να βάλουν την διαφήμισή τους στην ιστοσελίδα μας . Έτσι,μπορεί στην αρχή της δημιουργίας της εταιρίας όλοι οι εργαζόμενοι να μην παίρνουν πολλά χρήματα, εφόσον η ιδέα θα βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο. Εφόσον όμως περάσει το πρώτο χρονικό διάστημα θα αμείβονται κανονικά και έτσι θα μειωθεί και η ανεργία του κράτους .

• Θα χρησιμοποιούνται όσο το δυνατόν περισσότερα ανακυκλώσιμα υλικά, για να αποφευχθεί περαιτέρω ρύπανση του περιβάλλοντος, ενώ τα διάφορα χημικά προϊόντα και οι γενικότερες πρώτες ύλες θα αντικατασταθούν από τα αντίστοιχα οικολογικά όπου αυτό είναι δυνατό. Βασικό μέλημα της εταιρίας είναι η προσπάθεια να μην επιβαρυνθεί περισσότερο το περιβάλλον γι αυτό προνοεί χρησιμοποιώντας υλικά που ανακυκλώνονται όπως χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο ενώ αποφεύγει τη χρήση ρυπαντικών υλικών. Επίσης η συσκευασίες των προιόντων καθώς και οι συσκευασίες αποστολής τους (ηλεκτρονικές αγορές) θα είναι ανακυκλώσιμες.

• Θα δημιουργηθεί ηλεκτρονικό κατάστημα ,ώστε το καταναλωτικό κοινό να μπορεί να συγκρίνει τα προιόντα μας να δει τις τιμές online και να τα αγοράσει. Έτσι, τα προιόντα θα είναι διαθέσιμα σε όλο τον κόσμο και οι πωλήσεις τις εταιρείας θα διευρηνθούν. Ο καθένας θα μπορεί να έχει ποιοτικά προιόντα σε χαμηλές τιμές στο σπίτι του χωρίς ταλαιπωρία εύκολα και γρήγορα σε όποια πόλη βρίσκεται .

• Η εταιρεία είναι διαθέσιμη να αναλάβει οποιαδήποτε χορηγία και να συνεργαστεί με οργανώσεις που έχουν ανάγκη τα προιόντα αυτά και να τα διαθέσει εντελώς δωρεάν όπως το χαμόγελο του παιδιού,αλλά και να οργανώσει ‘’παζάρι’’ όπου θα μπορεί ο καθένας να πουλήσει στην εταιρεία προιόντα που έχει φτιάξει και αν έχουν ζήτηση στην συνέχεια να γίνει συνεργάτης μας.

Συνοψίζοντας η New Way είναι μία πελατοκεντρική εταιρεία με οικολογική συνείδηση που απασχολεί νέους ηλικίας 20-30 ετών, προκειμένου να μειωθεί το ποσοστό ανεργίας της χώρας, οι οποίοι αρχικά θα είναι χαμηλόμισθοι αλλά σταδιακά θα δέχονται ποσοστά από τα κέρδη της επιχείρησης. Απευθύνεται κυρίως σε νέους καθώς πουλάει καλής ποιότητας ρούχα, κοσμήματα και έπιπλα σε ειδικές προνομιακές τιμές. Ιδρυτής της New Way θα είναι ένας επιχειρηματίας ο οποίος θα χρηματοδοτήσει τη δημιουργία μιας υπερσύγχρονης μονάδας παραγωγής και διανομής των προϊόντων της, αλλά και την προμήθεια των απαραίτητων μηχανημάτων για την εταιρεία. Στην παραγωγή θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά πρώτες ύλες ελληνικής προέλευσης οι οποίες είναι φθηνές και με αυτόν τον τρόπο η New Way θα συμβάλλει στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Τα υλικά αυτά θα είναι κατά κύριο λόγο οικολογικά και ανακυκλώσιμα αποσκοπώντας στη μείωση της περιβαντολλογικής ρύπανσης. Στην ιστοσελίδα της New Way ο επισκέπτης της θα έχει τη δυνατότητα online αγορών έτσι ώστε τα προϊόντα να γίνουν ευρέως γνωστά και να αποστέλλονται σε κάθε πόλη της Ελλάδας.

No comments: