Friday, February 10, 2012

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ PFIZER ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ CSR



ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ:
Βάσιλα Αθανασία
Πασπάτη Άννα
Σκριβάνου Αλεξάνδρα
Σοϊλεμετζιδου Ειρήνη
Σταματόπουλος Σταύρος





Η στρατηγική μας στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης:
Σύμφωνα με απόφαση όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΕ, παρέχουμε εντελώς δωρεάν όλα τα φάρμακα της εταιρίας μας, τα οποία χρειάζονται οι γιατροί χωρίς σύνορα, για να επιτελέσουν το έργο τους. Επιπρόσθετα, για τη γνωστοποίηση της ενέργειας αυτής οργανώνουμε εκστρατεία σε συνεργασία με πολυεθνική επιχείρηση ενδυμάτων, η οποία θα περιλαμβάνει την πώληση οικονομικών t-shirts για άνδρες και γυναίκες.

Η εκστρατεία με τα T-shirts:
Στα πλαίσια της καμπάνιας «Ενίσχυση του έργου των γιατρών χωρίς σύνορα » η εταιρεία μας Pfizer Ελλάς Α.Ε σε συνεργασία με την πολυεθνική βιομηχανία ενδυμάτων H&M , δημιούργησε μια σειρά από μοντέρνα T-shirts για όλους και έχουν τυπωμένο στο μπροστινό μέρος τους, το οικόσημο των γιατρών χωρίς σύνορα, ενώ στο πίσω μέρος, το σλόγκαν της εταιρίας μας “together for a healthier world”. Κοστίζουν 10 ευρώ έκαστο και το 100% των εσόδων θα δοθεί σε πρώτες ύλες για την παραγωγή φαρμάκων και εξοπλισμού στο πολύτιμο έργο των «γιατρών χωρίς σύνορα» .Επιπλέον η εταιρεία μας δεσμεύεται να γίνει αποκλειστικός χορηγός των γιατρών, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.
Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους λαμπρούς Ολυμπιονίκες μας Αθανασία Τσουμελέκα και Νίκο Κακλαμανάκη οι οποίοι συνέβαλλαν αφιλοκερδώς στην διαφήμιση και προώθηση της καμπάνιας του Τ-shirt.
Τέλος ένα ευχαριστώ στους χορηγούς επικοινωνίας Ant1 tv και Αntenna radiο, για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Λίγα λόγια για τους γιατρούς χωρίς σύνορα:

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Medecins Sans Frontieres) είναι μια διεθνής, ανεξάρτητη, ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση, που παρέχει επείγουσα βοήθεια σε άτομα που έχουν πληγεί από ένοπλες συγκρούσεις, επιδημίες, αποκλεισμό από την παροχή ιατρικής φροντίδας και φυσικές καταστροφές. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα προσφέρουν βοήθεια με κριτήριο την ανάγκη, ανεξάρτητα από φυλή, θρησκεία, φύλο ή πολιτικούς δεσμούς. Όταν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα γίνονται μάρτυρες σοβαρών πράξεων βίας, ξεχασμένων κρίσεων ή παρακώλυσης του έργου τους, δύνανται να μιλήσουν δημόσια για αυτά.

• Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα προσφέρουν τη βοήθειά τους σε πληθυσμούς που βρίσκονται σε κατάσταση επείγουσας ανάγκης, στα θύματα που προκαλούνται είτε από φυσικούς είτε από ανθρώπινους παράγοντες,
σε όσους υποφέρουν εξαιτίας εξεγέρσεων, χωρίς καμία φυλετική, θρησκευτική, φιλοσοφική ή πολιτική διάκριση.
• Εργαζόμενοι με ουδετερότητα και πλήρη αμεροληψία, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα διεκδικούν, στο όνομα της παγκόσμιας ιατρικής ηθικής και του δικαιώματος στην ανθρωπιστική προσφορά υπηρεσιών, την πλήρη και απόλυτη ελευθερία στην άσκηση των δραστηριοτήτων τους.
• Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είναι υποχρεωμένοι να σέβονται τις δεοντολογικές αρχές του επαγγέλματός τους και να διατηρούν την πλήρη ανεξαρτησία τους απέναντι σε οποιαδήποτε εξουσία, ή σε οποιαδήποτε θρησκευτική, πολιτική ή οικονομική δύναμη.
• Εθελοντές οι ίδιοι, μετρούν τους κινδύνους των αποστολών που θα φέρουν εις πέρας και δεν διεκδικούν για τους εαυτούς τους καμία άλλη ανταμοιβή πέραν αυτής που η Οργάνωση είναι σε θέση να τους προσφέρει.

Το ελληνικό τμήμα:
Το Ελληνικό Τμήμα ξεκίνησε τη δράση του το 1990. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 450 Έλληνες γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί και τεχνικοί έχουν συμμετάσχει σε προγράμματα σε πάνω από 40 χώρες όπως το Κουρδιστάν, η Λιβερία, το Ελ Σαλβαδόρ, το Ιράκ, η Αιθιοπία, η πρώην - Γιουγκοσλαβία, η Ρουάντα, η Κένυα, η Σρί Λάνκα, η Αϊτή, το Αφγανιστάν, η Ακτή Ελεφαντοστού και άλλες.
Σήμερα, το Ελληνικό Τμήμα συνεργάζεται μαζί με το Ισπανικό Τμήμα των ΓΧΣ μέσα από το Κοινό Επιχειρησιακό Κέντρο Βαρκελώνης - Αθήνας (OCBA). Μέσα στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας, το Ελληνικό Τμήμα των ΓΧΣ λειτουργεί σήμερα προγράμματα στη Ζάμπια, το Νίγηρα, τη ΛΔ Κονγκό και το Μαρόκο, ενώ έχουν ολοκληρωθεί προγράμματα στο Μαλάουι, τη Λιβερία, την Αρμενία, τη Γιουγκοσλαβία, την Παλαιστίνη, τη Γεωργία, τη Ρωσία, το Καζακστάν, την Μοζαμβίκη, την Ινδία και την Τουρκία.
Στην Ελλάδα οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είναι αναγνωρισμένοι ως μη - κερδοσκοπικό σωματείο από το Δεκέμβριο του 1990 (αρ. αποφ. Πρωτοδικείου Αθηνών 3780/1990). Η έδρα της Οργάνωσης είναι η Αθήνα.

Ο στόχος που έχουμε θέσει ως εταιρία για τη συγκεκριμένη στρατηγική μας:
Βελτίωση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.
Το πρόγραμμα συνεργασίας της εταιρείας μας με τους Έλληνες ‘’Γιατρούς χωρίς Σύνορα’’ έχει αρχικά ως στόχο την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ασθενών σε όλη την Ελλάδα καθώς και σε κάποιες χώρες της Αφρικής που έχουν μεγάλη έλλειψη φαρμάκων. Όντας πάντοτε προσηλωμένοι στην αρχή της διαφάνειας δηλαδή στην αποκάλυψη των δραστηριοτήτων που αντανακλούν την συμμετοχή μας στις δράσεις δημοσίου συμφέροντος, επιθυμούμε μέσα από αυτό το πρόγραμμα να γνωστοποιήσουμε την δράση μας στο κόσμο και μέσα από τις καμπάνιες που θα το πλαισιώνουν να τον προσκαλέσουμε να συμμετέχει ενεργά στην προσπάθειά μας. Με άλλα λόγια όχι μόνο θα προσφέρουμε βοήθεια αλλά θα μας δοθεί και η ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τους τωρινούς αλλά και μελλοντικούς πελάτες μας και να δουλέψουμε όλοι μαζί για έναν καλό σκοπό. Ξεκινάμε αυτό το εγχείρημα διότι θεωρούμε πως είμαστε οι πλέον κατάλληλοι να παρέχουμε φάρμακα στις περιοχές αυτές και σε αυτό συμβάλλει η εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων μας, που κατασκευάζονται με προσοχή από τα δυο ερευνητικά κέντρα μας. Εξάλλου το να συνεργαστούμε με τους Έλληνες ‘’Γιατρούς χωρίς Σύνορα’’ δεν είναι κάτι ολότελα πρωτόγνωρο για μας αφού ήδη συνεργαζόμαστε με επαγγελματίες της υγείας προκειμένου να προσφέρουμε τα καλύτερα στους πελάτες μας. Έτσι βαδίζοντας στα δικά μας χνάρια και βάση των δικών μας αξιών μαζί με αυτήν την πολύτιμη βοήθεια θα καταφέρουμε να συμβάλλουμε για το καλό της κοινωνίας όσο μπορούμε και να αποδείξουμε για ακόμα μια φορά πως ο κόσμος μπορεί να μας εμπιστεύεται .Σημαντικό παράγοντα στην αύξηση της αξιοπιστίας μας θα αποτελέσει το όνομα και το προφίλ που ήδη έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν οι γιατροί χωρίς σύνορα παγκοσμίως, ως την νούμερο ένα ανθρωπιστική οργάνωση στον τομέα της υγείας. Κάνοντας μας την τιμή να δεχτούν την προσφορά μας, επιβεβαιώνουν την καταξίωση μας στον χώρο της φαρμακευτικής βιομηχανίας και παράλληλα εξουδετερώνουν οποιαδήποτε αρνητική εικόνα μπορεί να έχει δημιουργηθεί λανθασμένα.

Ενέργειες για αποφυγή κίνδυνων:
1.Σκόπιμο είναι, πριν κάνουμε την πρόταση στους γιατρούς χωρίς σύνορα για συνεργασία, να προηγηθεί μια αναφορά όλων των δράσεων μας στον τομέα της ΕΚΕ, προκειμένου να δημιουργηθεί θετικό κλίμα συνεργασίας.
2. Για την ολοκλήρωση των στόχων που προαναφέρθηκαν, συνεργαζόμαστε με μια κερδοφόρα και ευρέως διαδεδομένη αλυσίδα ρούχων (H&M). Άρα, η ενέργεια θα γίνει αμέσως γνωστή και επιπλέον, η συνεργασία με μια γνωστή εταιρία μας βοηθά να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.
3. Η διαφήμιση της ενέργειας θα γίνει από επώνυμα πρόσωπα, τα οποία έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν σε παρόμοιους κοινωνικούς σκοπούς. Έχουν εκφράσει μια κοινωνική ευαισθησία, κάτι το οποίο τους έχει κάνει αγαπητούς στο ευρύ κοινό. Δεδομένου, επίσης, του ότι έχουν αποτελέσει κοινωνικά πρότυπα, πολλά άτομα θα σπεύσουν να αγοράσουν τα εν λόγω t-shirts , καθώς κάτι τέτοιο θα αντανακλά υποσυνείδητα τον χαρακτήρα τους.
4. Τέλος, η γνωστοποίηση της νέας μας συνεργασίας με τους γιατρούς χωρίς σύνορα, είναι πολύ σημαντική για εμάς, καθώς με αυτό τον τρόπο το κύρος και η αξιοπιστία της επιχείρησης θ’ ανυψωθούν. Για να πραγματοποιηθούν όμως αυτά, απαιτείται σωστή διαφήμιση της εκστρατείας μας, τόσο από τα MEDIA όσο και μέσω αφισών στους δρόμους της Αθήνας.

No comments: