Tuesday, February 14, 2012

TELIKI ERGASIA START- UP by FANTASTIC4


www.e-trade.gr


ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
Είμαστε μία διαδικτυακή εταιρεία η οποία ασχολείται με ανταλλαγή και αγοραπωλησία προϊόντων μέσω την ιστοσελίδας μας (www.e-trade.gr) . Έχουμε ως έδρα μας την Αθήνα, καθώς έχουμε  και ένα κατάστημα στο Σύνταγμα από το οποίο οι πελάτες μας παραλαμβάνουν τα αντικείμενα, που είτε έχουν αγοράσει είτε έχουν ανταλλάξει μέσω της ιστοσελίδας μας. Η δράση της εταιρείας μας περιορίζεται στον ελλαδικό χώρο. Συνεργαζόμαστε με το ίδρυμα «Το Χαμόγελο του παιδιού», αφού η φιλανθρωπική μας δράση είναι έντονη και ουσιαστικά αυτή αποτελεί τον κύριο λόγο που ως εταιρεία θεωρούμαστε πετυχημένη. Αν κάποιοι δεν γνωρίζουν την ιστοσελίδα μας έχουν τη δυνατότητα να μας βρουν στο google.gr. Εκεί εμφανιζόμαστε στην  σελίδα με τα υπόλοιπα sites διαδικτυακής αγοραπωλησίας.
ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Το 2009 δημιουργήθηκε από 4 φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου ένα site με σκοπό την ανταλλαγή προϊόντων όπως ρούχα, παπούτσια, βιβλία, κινητά τηλέφωνα και κάθε είδους άλλο gadget εντός του Πανεπιστημίου. Η αρχική προώθηση του διαδικτυακού τόπου αυτού έγινε μέσω του facebook και των υπολοίπων μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Βέβαια μεγάλο ρόλο στην αύξηση της φήμης της ιστοσελίδας έπαιξε η από στόμα σε στόμα αναφορά, καθώς ο ένας το έλεγε στον άλλον και ούτω καθ’ εξής.  Μέσα στον επόμενο χρόνο εξαιτίας της μεγάλης επισκεψιμότητας του www.e-trade.gr υπογράφησαν κάποιες συμφωνίες για την διαφήμιση άλλων επιχειρήσεων μέσα σε αυτό. Σιγά-σιγά η επιχείρηση άρχισε να γιγαντώνεται και ξέφυγε από τα πλαίσια του πανεπιστημίου. Χάρη στις διαφημίσεις εξασφαλίστηκαν και οι πρώτοι πόροι, οι οποίοι αργότερα χρησίμευσαν για την εξαγορά μια μεγάλης αποθήκης ώστε να είναι πιο εύκολο να αντιμετωπιστεί η αυξημένη ζήτηση. Μάλιστα η αποθήκη αυτή που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας αποτελεί μέχρι και σήμερα την 'βάση' της εταιρείας. Εν έτη 2011 το site είναι ένα από τα πιο δημοφιλή στην Ελλάδα και εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα των μηχανών αναζήτησης με τις εταιρείες αγοραπωλησίας πραγμάτων. Εκτός από την επιλογή της ανταλλαγής ενός προϊόντος με ένα άλλο προστέθηκε και η επιλογή της αγοροπωλησίας. Μ’ αυτό τον τρόπο και σε συνδυασμό με την περαιτέρω αύξηση της πώλησης διαφημιστικού χώρου σε άλλες εταιρείες τα κέρδη της επιχείρησης αυξήθηκαν επιπλέον. Τέλος επισυνάφτηκε και μια φιλανθρωπική συνεργασία με τον οργανισμό προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού «Το Χαμόγελου του Παιδιού», για την ενίσχυση του με μέρος από τα κέρδη που προέρχονται από τις πωλήσεις προϊόντων. 

 CSR www.e-trade.gr

Το κλειδί όμως για μία επιτυχημένη επιχείρηση είναι ένα σωστά τοποθετημένο  CSR. Έτσι λοιπόν φροντίσαμε το εγχείρημά μας, να εμπεριέχει στοιχεία κοινωνικού και περιβαλλοντικού επιπέδου, ενώ ταυτόχρονα σεβόμαστε τα δικαιώματα του ανθρώπινου δυναμικού, που συνεργαζόμαστε.
Είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι κοινωνικά και για αυτό στηρίζουμε και προωθούμε την ανταλλαγή προϊόντων, η οποία γίνεται χωρίς χρήματα. Επιπλέον προσφέρουμε στη διάθεση των πελατών μας την επιλογή δωρεάς χρηματικού ποσού από τις αγοροπωλησίες (25%, 50% ή/και 100%), η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της υπηρεσίας μας, να δωρίσει τμήμα ή και ολόκληρο το ποσό στο «Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ προσεχώς ευελπιστούμε να συνεργαστούμε και με άλλα κοινωφελή ιδρύματα. Παράλληλα, διοργανώνουμε κάθε χρόνο μέσα στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων μία φιλανθρωπική εκδήλωση, μέσω της οποίας το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων δίδεται σε ιδρύματα, που βοηθούν κυρίως γυναίκες, μητέρες και παιδιά.
Παρόλα αυτά βέβαια δεν σταματάμε να σεβόμαστε και να φροντίζουμε το περιβάλλον, που μας προμηθεύει αγαθά και μας γεμίζει αγάπη. Για αυτό το λόγο χρησιμοποιούμε μόνο ανακυκλώσιμα υλικά και συσκευασίες για τα προϊόντα, που ανταλλάσσονται, όταν αυτό βέβαια είναι απαραίτητο, καθώς οι περισσότερες διαδικασίες γίνονται ηλεκτρονικά, εξοικονομώντας μεγάλες ποσότητες χαρτιού. Ταυτόχρονα αναλογιζόμενοι την ενέργεια, που επρόκειτο να σπαταλάμε καθημερινά, εγκαταστήσαμε μια μικρή μονάδα φωτοβολταϊκών συστημάτων στην αναξιοποίητη ταράτσα της έδρας μας και έτσι πετύχαμε όχι μόνο μην χρησιμοποιούμε πολλή ενέργεια, αλλά και να βοηθάμε στην παραγωγή της. Τέλος, όλες οι διαδρομές, που γίνονται για την παραλαβή και διανομή προϊόντων, πραγματοποιούνται με φορτηγό, που καταναλώνει φυσικό αέριο, συμβάλλοντας στη μείωση των ρύπων.
Πέρα όμως από τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα, η εταιρεία μας δίνει μεγάλη σημασία στο ανθρώπινο δυναμικό της, αφού υπάρχει μεταξύ μας μια σχέση αλληλεξάρτησης και αλληλεγγύης. Έτσι, όλοι όσοι εργάζονται για  τo www.e-trade.gr είναι ενήλικοι, με πλήρη ασφάλιση και εργάζονται σε ένα υγιές και φιλικό περιβάλλον, έτοιμοι να συμβάλλουν ο καθένας με τον τρόπο του στο έργο μας.

ΣΤΟΧΟΙ
Οι στόχοι μας για το 2012 είναι να έχουμε ακόμα περισσότερους πελάτες και έτσι να έρθει η αύξηση των κερδών μας. Επιπροσθέτως επειδή βλέπουμε ότι οι άνθρωποι που επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας είναι ολοένα και περισσότεροι, θέλουμε να ανοίξουμε ένα δεύτερο υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη για να μπορούμε να να εξυπηρετούμε και τους πελάτες μας από την Β. Ελλάδα. Τέλος, επιθυμούμε να προωθήσουμε ακόμα περισσότερο την φιλανθρωπική εικόνα της εταιρείας μας αφού θεωρούμε ότι το CSR μας βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερο επίπεδο από το CSR άλλων εταιρειών. Έτσι η αυξημένη εταιρική κοινωνική ευθύνη είναι το όπλο μας έναντι των ανταγωνιστών μας και αυτό είναι το στοιχείο που θα σταθεί ως αρωγός στο να γίνουμε πιο γνωστοί και να έχουμε περισσότερους πελάτες.



                                                               BY FANTASTIC4
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ-ΜΑΡΙ ΚΤΕΝΑ
ΤΙΝΑ ΣΕΛΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΑΝΟΣ ΜΑΡΟΥΛΑΚΗΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΣ



                                                                                         

No comments: