Monday, February 13, 2012

ΟΜΑΔΑ: "BIG BANG"
"ΕΒΓΑ: Ελληνική Βιομηχανία Γάλακτος και Αλεύρου"
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ

Το power point μας:
http://www.slideshare.net/lribl/presentation-11550628

Η ΕΒΓΑ είναι η παλαιότερη βιομηχανία στο χώρο των γαλακτοκομικών.Αυτή την στιγμή παράγει και διαθέτει στην αγορά παγωτά για λογαριασμό τρίτων, χυμούς, κρουασάν, κατεψυγμένες ζύμες και γλυκά.

Κυριότερες μάρκες ανά κατηγορία προϊόντων:
Χυμοί:
Refresh, Sunny, Power 
Κρουασάν: Folie, Trendy, Praleda 


Ιστορική αναδρομή


Ιδρύθηκε το 1934 και ήταν η πρώτη εταιρία η οποία παρήγαγε τυποποιημένο παγωτό στην ελληνική αγορά. Το 1988 η εταιρία γίνεται μέλος του ομίλου εταιριών Κ. ΦΙΛΙΠΠΟΥ. Αυτή είναι η έναρξη μιας περιόδου με μεγάλες επενδύσεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό και σε ανθρώπινο δυναμικό. Γεγονός που συνέβαλε στη δραστηριοποίηση της ΕΒΓΑ εκτός του παγωτού, στους χυμούς και στα κατεψυγμένα αρτοσκευάσματα. Στη συνέχεια το 1991 η ΕΒΓΑ ξεκινά τη δραστηριότητά της στην αγορά των παστεριωμένων χυμών με το brand «Refresh». Το 1995 μια άλλη κατηγορία καινοτομικών προϊόντων λανσάρεται κάτω από το brand 0%+0%. Παγωτό με 0% λιπαρά και 0% ζάχαρη. Το 1997 έρχεται η πιστοποίηση από την BVQI με ISO 9001.
Το 1999 έγινε η συγχώνευσή της με την εταιρία παραγωγής Κρουασάν «Folie» και έτσι η ΕΒΓΑ μετονομάστηκε σε «Ελληνική Βιομηχανία Γάλακτος και Αλεύρου». Έπειτα, το 2001 εξαγοράστηκε η ελληνική βιοτεχνία παγωτού και γλυκών IGLOO. Το 2006 ανανεώθηκε το λογότυπο της εταιρίας ΕΒΓΑ, το οποίο αποτελεί το έμβλημα της σωστής διατροφής για πολλές γενιές Ελλήνων καταναλωτών. Το 2011 μεταβιβάζεται το κομμάτι της εμπορίας, διανομής και προώθησης παγωτού στην εταιρεία ΕΛΑΙΣ-UNILEVER A.E. Η ΕΒΓΑ  διατηρεί την παραγωγή παγωτού και παράγει προϊόντα παγωτού για την ΕΛΑΙΣ-UNILEVER A.E και για άλλες εταιρίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 


Στόχος


Η διατήρηση της υψηλής ποιότητας των προϊόντων της και της αξιοπιστίας της, καθώς και η περαιτέρω εξέλιξή της μέσω της έρευνας, της πρωτοτυπίας και της επέκτασής της σε αγορές του εξωτερικού।


Η αποστολή μας


Να είμαστε μια κερδοφόρα υγιής επιχείρηση παραγωγής και εμπορίας προϊόντων υψηλής ποιότητας, που λειτουργεί σε άριστες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, προς όφελος των πελατών, των μετόχων και των εργαζομένων।


Το όραμά μας


Να γίνουμε μία διεθνώς ανταγωνιστική επιχείρηση που παράγει και διαθέτει υψηλής ποιότητας καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που ικανοποιούν πλήρως τις απαιτήσεις των πελατών μας, στηριζόμενοι στη δημιουργικότητα, πρωτοβουλία και ικανότητα των ανθρώπων μας। Με την έλευση του 21ου αιώνα, η ΕΒΓΑ, η Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Γάλακτος και Αλεύρου, είναι πλέον μια δυναμικά εξελισσόμενη και αμιγώς ελληνική εταιρεία। Με την υλοποίηση ενός μακροχρόνιου επενδυτικού προγράμματος, που στόχευε στη βελτίωση της παραγωγικής της δυναμικότητας, στην απόκτηση υψηλού επιπέδου έρευνας και ανάπτυξης, στη δυνατότητα ανάπτυξης πρωτοποριακών προϊόντων, στον αυστηρό και συνεχή έλεγχο σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, κατάφερε την επέκτασή της σε νέες δραστηριότητες. Έτσι τα προϊόντα της κυριαρχούν στο χώρο των παστεριωμένων χυμών REFRESH, των χυμών μακράς διάρκειας SUNNY, των προϊόντων ζύμης FOLIE, καθώς και στο χώρο της επαγγελματικής τροφοδοσίας με τα προϊόντα κατεψυγμένης ζύμης. Τέλος, η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί βασική μέριμνα της εταιρείας. Είναι εταιρεία με όραμα και προοπτικές, με πολυδιάστατη προσωπικότητα, που στόχο έχει τη συνεχή εξέλιξη, βελτίωση και προσφορά προϊόντων σταθερά υψηλής ποιότητας, που θα καλύπτουν τις ανάγκες όλων των καταναλωτών, όπου και αν βρίσκονται αυτοί.


Τομείς δραστηριοποίησης


Η παραγωγή τυποποιημένου παγωτού για λογαριασμό τρίτων, η παραγωγή και εμπορία χυμών REFRESH, κρουασάν FOLIE καθώς και κατεψυγμένων ζυμών και γλυκών. Η παραγωγή των προϊόντων ΕΒΓΑ γίνεται στα δύο υψηλής τεχνολογίας εργοστάσια που βρίσκονται στην Αθήνα και στον Ασπρόπυργο.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ: ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ


Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί η ΕΒΓΑ προέρχονται κατά βάση από την Ελλάδα. Ύλες που παράγονται στην Ελλάδα, να τις αγοράζουμε από την Ελλάδα. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιες, οι οποίες προέρχονται μόνο από χώρες του εξωτερικού, όπως ο χυμός εξωτικών φρούτων, απ' όπου και τις προμηθεύεται.
Η ΕΒΓΑ δεν χρησιμοποιεί ύλες που προέρχονται από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς ή ύλες για την παραγωγή των οποίων χρησιμοποιούνται γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί। Η πολιτική αυτή της εταιρίας κοινοποιείται σε όλους τους προμηθευτές και απαιτεί τα ανάλογα πιστοποιητικά για τα υλικά που προμηθεύει.

1.Να παράγει προϊόντα και να προσφέρει υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των πελατών της και τη συσκευασία των προϊόντων της όπου αυτό είναι απαραίτητο για την καλύτερη πληροφόρηση των καταναλωτών
2.Να εφαρμόζει σύγχρονες μεθόδους παραγωγής και μέτρα ελέγχου για την πλήρη ασφάλεια των προϊόντων της έναντι οποιουδήποτε φυσικού, χημικού, βιολογικού κινδύνου ή αλλεργιογόνου παράγοντα που δύναται να επηρεάσει την ποιότητα τους και να επηρεάσει αρνητικά την υγεία των καταναλωτών. Στη δέσμευση της αυτή εντάσσεται και η πρωτοβουλία της να μην χρησιμοποιεί ούτε να διαθέτει προϊόντα που περιέχουν ή παράγονται από οργανισμούς που έχουν υποστεί γενετική τροποποίηση.
3.Να διαθέτει επαρκές και ικανό προσωπικό και να φροντίζει για την βελτίωση των ικανοτήτων όλων των συνεργατών της που μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων της.
4.Να συμμετέχει στην πληροφόρηση όλων των ενδιαφερομένων μερών καθορίζοντας αποτελεσματικές μεθόδους επικοινωνίας.
5.Να βελτιώνει συνεχώς την αποτελεσματικότητα του Συστήματος Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων καθορίζοντας σε κάθε λειτουργική μονάδα στόχους και παρακολουθώντας δείκτες:
- για την βελτίωση των σημαντικών εσωτερικών δραστηριοτήτων
- για την πρόοδο στην εξωτερική επίδοση σε σχέση με τον ανταγωνισμό
Η ΕΒΓΑ διαθέτει σύστημα Διαχείρισης , το οποίο ικανοποιεί τις απαιτήσεις των παρακάτω διεθνών προτύπων: Αυτά είναι το σύστημα διαχείρισης ποιότητας, το σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης και το Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.
1.Είναι επιθυμητά και ασφαλή για τους τελικούς καταναλωτές.
2।Να ενημερώνεται έγκαιρα για τις τρέχουσες Επιστημονικές και άλλες εξελίξεις και να συμμορφώνεται πλήρως με τις Νομοθετικές και Κανονιστικές απαιτήσεις που την αφορούν. Να περιγράφει τις απαιτήσεις αυτές στην


ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ


Η ΕΒΓΑ ευαισθητοποιείται τα τελευταία χρόνια σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον. Για το σκοπό αυτό συνεργάζεται με την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης για την ανακύκλωση των συσκευασιών των προϊόντων της.
Επίσης είναι από τις πρώτες εταιρίες στην Αττική που χρησιμοποίησαν αέριο καύσιμο στους λέβητες ατμοπαραγωγής και στην συνέχεια φυσικό αέριο. Διαθέτει βιολογικό καθαρισμό σε όλες τις εγκαταστάσεις της και συνεργάζεται με εταιρίες οι οποίες εξειδικεύονται στην ανακύκλωση και διαχείριση απόβλητων αστικού και βιομηχανικού τύπου. Διαθέτει ένα συνεχώς ανανεώσιμο στόλο ψυγείων λιανικής πώλησης, προσθέτοντας κάθε χρόνο σε αυτόν, χιλιάδες ψυγεία με οικολογικά ψυκτικά υγρά τελευταίου τύπου. Ακόμη προσπαθεί να απλοποιεί κάθε χρόνο τις συσκευασίες των προϊόντων της, ώστε η περιβαλλοντική επιβάρυνση είναι η ελάχιστη δυνατή από αυτές.
Επίσης η ΕΒΓΑ είναι πιστοποιημένη κατά ISO 14001 από το 2004 προτρέχοντας στην απαίτηση της νομοθεσίας για πιστοποίηση των εταιριών που δραστηριοποιούνται στο λεκανοπέδιο το Νοέμβριο του 2005.
Το προσωπικό της εταιρίας έχει εκπαιδευτεί και ενημερωθεί ειδικά σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον. Στην εταιρία μας υπάρχουν αρκετά προγράμματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και όλο το προσωπικό είναι ευαισθητοποιημένο και εφαρμόζει το πρόγραμμα ανακύκλωσης μπαταριών και χαρτιού. Οι έμπειροι τεχνικοί της εταιρίας φροντίζουν την συντήρηση των εγκαταστάσεων και εκμηδενίζουν την περιβαλλοντική όχληση από στοιχεία λειτουργίας του εξοπλισμού της εταιρίας μας.
Η ΕΒΓΑ λειτουργεί δύο βιομηχανικές μονάδες εντός του Λεκανοπεδίου Αττικής, στην Ιερά Οδό και στον Ασπρόπυργο। Η Διοίκηση της ΕΒΓΑ γνωρίζοντας ότι πρέπει να περιορίσει στο ελάχιστο την όποια όχληση προκαλείται στο περιβάλλον, συνεχίζει τις προσπάθειές της για την βελτίωση της περιβαλλοντικής επίδοσης της εταιρείας μέσω:

- της πλήρους συμμόρφωσης με τις νομικές και άλλες κανονιστικές απαιτήσεις που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος

- της εφαρμογής ενός Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης σύμφωνο με το
Διεθνές Πρότυπο ISO 14001.με στόχο ένα καθαρότερο περιβάλλον για όλους τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου.
Η ΕΒΓΑ ως μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης και Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) συμμετέχει στην ανακύκλωση κάθε είδους συσκευασίας εκτός του χώρου της και ενθαρρύνει την ανακύκλωση σε συλλογικά κέντρα εναλλακτικής διαχείρισης και ανακύκλωσης επιλέγοντας για την διαχείριση των απορριμμάτων της συμβεβλημένους με αυτά συνεργάτες. Διαθέτει κατάλληλες μονάδες επεξεργασίας υγρών αποβλήτων για την διάθεση των υγρών αποβλήτων της στο δίκτυο της ΕΥΔΑΠ (Βοτανικός) ή για το πότισμα του οικοπέδου της (Ασπρόπυργος). Κάνει προσπάθειες για την μείωση της κατανάλωσης φυσικών πόρων και ενέργειας. Χρησιμοποιεί καύσιμα και ψυκτικά υγρά φιλικά προς το περιβάλλον (φυσικό αέριο και οικολογικά ψυκτικά) περιορίζοντας όσο το δυνατόν τους αέριους ρύπους της.
Στα πλαίσια της ενθάρρυνσης του προσωπικού και της παρακολούθησης της επίδοσης του Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, η ΕΒΓΑ οριοθετεί στόχους τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο: Αναπτύσσει περιβαλλοντικά προγράμματα και σε συνδυασμό με το σύστημα εκπαίδευσης του προσωπικού της, δίνει στους εργαζομένους της και στους συνεργάτες της την δυνατότητα να αναπτύξουν την περιβαλλοντική τους συνείδηση ώστε να αποτρέψουν την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και να συνεισφέρουν στην προσπάθεια για βελτίωση της περιβαλλοντικής επίδοσης της ΕΒΓΑ.

ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ (ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ)

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την επιχείρηση «ΕΒΓΑ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ & ΑΛΕΥΡΟΥ Α.Ε.» ότι στο πλαίσιο των αυτοελέγχων της, διαπιστώθηκε αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών σε προϊόν κρουασάν λόγω ανάπτυξης ευρωτίασης (μούχλα). Συγκεκριμένα, πρόκειται για κρουασάν με την εμπορική επωνυμία «Trendy με γέμιση κρέμα κακάο», με ημερομηνία λήξης 21/11/2011.
Η επιχείρηση άμεσα προχώρησε σε ανάκληση/απόσυρση της ανωτέρω παρτίδας από την εσωτερική αγορά. Από πλευράς Ε.Φ.Ε.Τ. βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία κάτωθι) να μην το καταναλώσουν.
 
Αποζημίωση της ΕΒΓΑ σε φύλακα για βλάβη υγείας, μετά από απόφαση του Αρείου Πάγου


Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε εφετειακή απόφαση που είχε υποχρεώσει την γαλακτοβιομηχανία ΕΒΓΑ να καταβάλλει το ποσό των 20.000 ευρώ σε φύλακα για την ηθική βλάβη που του προκάλεσε, από τη διατάραξη της υγείας του που υπέστη λόγω της διαρροής 150 λίτρων θειικού οξέος από τις εγκαταστάσεις της στην Αθήνα
Ο φύλακας αντιπροσωπείας αυτοκινήτων που ήταν υπεύθυνος για τη φύλαξη των εισαγομένων αυτοκινήτων γνωστής ιαπωνικής εταιρείας, τον Μάιο του 2002 αισθάνθηκε ζαλάδες, έντονη φαγούρα στα ακάλυπτα μέρη του σώματος του, ενώ τις επόμενες μέρες εμφανίστηκαν στο σώμα του εξανθήματα. Να σημειωθεί ότι το χώρο φύλαξης των αυτοκινήτων τον χωρίζει από το εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας μία μάντρα.
Ο φύλακας, μετά την εκδήλωση των συμπτωμάτων, επισκέφθηκε γιατρό, ο οποίος διαπίστωσε εγκαύματα πρώτου βαθμού, αλλεργικές αντιδράσεις στο αναπνευστικό σύστημα και τα μάτια και επιπεφυκίτιδα, ενώ είχε έντονη καταρροή και βήχα. Ακολούθησε φαρμακευτική αγωγή χωρίς, όμως, βελτίωση και έτσι επισκέφθηκε κρατικό νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε αρτηριακή πίεση, ταχυκαρδία, έντονος βρογχοσπασμός, ελάττωση του αναπνευστικού ψιθυρίσματος και του δόθηκε πάλι φαρμακευτική αγωγή. Τα προβλήματα υγείας συνεχίστηκαν, καθώς άρχισαν έντονοι ίλιγγοι, διαταραχές της μνήμης και δύσπνοια.
Αυτή τη φορά ο φύλακας επισκέφθηκε την νευρολογική κλινική του ΝΙΜΤΣ και διαπιστώθηκαν «ισχαιμικές αλλοιώσεις στα βασικά γάλλια», ενώ υπεβλήθη σε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου. Παρ' όλα αυτά ο φύλακας εξακολουθούσε να έχει προβλήματα υγείας και πήγε στον «Ευαγγελισμό», που διαπιστώθηκε ότι πάσχει από «αποφρακτική πνευμονοπάθεια του τύπου του βρογχικού άσθματος μεικτής αιτιολογίας». Οι γιατροί στον Ευαγγελισμό εκτίμησαν ότι η πάθηση του φύλακα οφείλεται «σε εξωγενείς παράγοντες και στο εργασιακό περιβάλλον».
Από την άλλη πλευρά, η εισαγωγική εταιρεία αυτοκινήτων διαπίστωσε βλάβες και φθορές στα εξωτερικά μέρη των αυτοκινήτων της δηλαδή υπήρχαν αλλοιώσεις στη βαφή των αυτοκινήτων, παραμορφώσεις στα πλαστικά μέρη τους και στις γυάλινες επιφάνειες τους. Βλάβες οι οποίες ήταν μεγαλύτερες σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα κοντά στη γαλακτοβιομηχανία ΕΒΓΑ.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η εισαγωγική εταιρεία αναζήτησε τα αίτια των ζημιών που προκλήθηκαν στα αυτοκίνητά της. Έτσι, αποδείχθηκε ότι οφείλονται στη διαρροή πυκνού θειικού οξέος από την εγκατάσταση επεξεργασίας των λυμάτων της γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΓΑ. Η διαρροή προκλήθηκε από θραύση του πλαστικού αγωγού που βρισκόταν στο πάνω μέρος των εγκαταστάσεων της γαλακτοβιομηχανίας που είχε ως συνέπεια να ψεκαστεί ο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων με 150 λίτρα θειικού οξέως και να επικαθήσουν σταγονίδια σε όλα τα αυτοκίνητα.
Ο Άρειος Πάγος αναφέρει στην απόφασή του ότι οι αρμόδιοι υπάλληλοι της γαλακτοβιομηχανίας αποσιώπησαν το γεγονός της διαρροής και δεν ενδιαφέρθηκαν να ενημερώσουν τους εργαζομένους της αντιπροσωπείας των αυτοκινήτων προκειμένου να λάβουν τα αναγκαία προστατευτικά μέτρα για την υγεία τους.
Κατόπιν αυτών ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι οι υπεύθυνοι της γαλακτοβιομηχανίας επέδειξαν αμέλεια, δεν προέβλεψαν το ενδεχόμενο ότι μπορεί να σπάσει ο πλαστικός αγωγός που λειτουργούσε πλέον της πενταετίας και δεν προέβησαν στον έλεγχο της εγκατάστασης του αγωγού (σωλήνα) ενόψει της παλαιότητας του υλικού και της επικινδυνότητας του κυκλοφορούντος σε αυτό θειικού οξέως.
Έτσι, για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που προκλήθηκε στον φύλακα, δικαιούται αυτός να ζητήσει την καταβολή χρηματικής ικανοποίησης από την γαλακτοβιομηχανία।


CSR Europe


To CSR Europe είναι το κορυφαίο ευρωπαϊκό δίκτυο επιχειρήσεων για την εταιρική κοινωνική ευθύνη με περίπου 70 πολυεθνικές εταιρείες και 31 εθνικούς οργανισμούς-εταίρους ως μέλη। Η οργάνωση ιδρύθηκε το 1995 από ανώτερα διευθυντικά στελέχη ευρωπαϊκών επιχειρήσεων. Από τότε έχει εξελιχθεί σε ένα εμπνευσμένο δίκτυο των επιχειρηματιών που εργάζονται στην πρώτη γραμμή της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης σε όλη την Ευρώπη και παγκοσμίως.


Enterprise 2020


Τον Οκτώβριο του 2010, το CSR Europe εγκαινίασε μία κοινή πρωτοβουλία, την Enterprise 2020, για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προκλήσεων μέσα από την συλλογική δράση και να υπερτονίσει την συνεισφορά των επιχειρήσεων σχετικά με την στρατηγική Ευρώπη 2020. Μία στρατηγική που προάχθηκε από την Ε.Ε. για έξυπνη, βιώσιμη ανάπτυξη, χωρίς αποκλεισμούς.
Από την έναρξή του το Enterprise 2020 έχει ταυτιστεί με την πρωτοβουλία για την ιδέα της ιδανικής εταιρείας και αποτελεί την ομπρέλα για όλες τις δραστηριότητες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην Ευρώπη.
Ένα μοναδικό μοντέλο παροχής υπηρεσιών
Για να βοηθήσει τις εταιρείες να μπουν σε πορεία προόδου ενόψει του Enterprise 2020 το CSR Europe έχει σχεδιάσει ένα μοναδικό μοντέλο παροχής υπηρεσιών το οποίο στοχεύει σε:
1)Υποστήριξη εταιρειών στο χτίσιμο βιώσιμης ανταγωνιστικότητας παρέχοντας ένα σχέδιο για καινοτομίες και αλλαγές.
- Να μοιράσει και ν’ αναπτύξει βέλτιστες πρακτικές στον τομέα της ΕΚΕ
- Να επωφεληθεί από την πρακτική έρευνα και τις υπηρεσίες πληροφοριών.
2) Υιοθέτησης στενής συνεργασίας μεταξύ εταιρειών και μετόχων με την διερεύνηση καινούριων τρόπων συνεργασίας ώστε να εξασφαλίσουν ένα βιώσιμο μέλλον.
- Να συνεργαστούν και να βρουν κοινές λύσεις με τους μετόχους όσον αφορά τα θέματα της εταιρείας
- Να παράγουν εφικτά αποτελέσματα και μοντέλα τα οποία θα μπορούν να διαμοιράζονται
3) Ενδυνάμωση της κυριαρχίας του CSR στην Ευρώπη μέσα από την συνεργασία με θεσμικά όργανα της ΕΕ και ένα ευρύτερο φάσμα διεθνών παικτών.
- Να σχηματιστεί πολιτική ανάπτυξης για την Ευρωπαϊκή ΕΚΕ
- Να συνεργαστεί με τους εθνικούς και παγκόσμιους οργανισμούς ΕΚΕ


Θέματα προτεραιότητας 2011-2013

Παγκοσμίως , θέματα όπως η δημογραφική αλλαγή, η παγκόσμια φτώχεια, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος ή η ανάπτυξη ενός εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού για την οικονομία της γνώσης, γίνονται ολοένα και πιο αλληλένδετα και επεκτείνονται πέρα από τα εθνικά σύνορα και τους βιομηχανικούς τομείς. Η αντιμετώπισή τους απαιτεί την αποτελεσματική κοινή δράση από εταιρείες, κυβερνήσεις, φορείς και την κοινωνία των πολιτών. Αντιμέτωποι με πολύπλοκα περιβαλλοντικά και κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα, προοδευτικές εταιρείες ετοιμάζονται για μια προσέγγιση της ΕΚΕ και επικεντρώθηκαν στη συνεργασία και
την καινοτομία.Στο πλαίσιο αυτό, κάτω από την ομπρέλα του  «Επιχειρήσεις 2020» , το CSR Europe έχει έξι θέματα εστίασης για την περίοδο 2011-2013:
1. Εφοδιαστική Αλυσίδα και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα
2. Υγεία και Ευεξία
3. Γήρανση και Δημογραφική Αλλαγή
4. ESG δημοσιοποίησης και πληροφόρησης
5. Οικονομική Εκπαίδευση
6. Βάση της πυραμίδας



CSR Hellas


Το 1994 μια ομάδα Ευρωπαίων Επιχειρηματιών και Διευθυντών επιχειρήσεων υπέγραψε την "Ευρωπαϊκή Διακήρυξη των Επιχειρήσεων κατά του Κοινωνικού Αποκλεισμού"। Στόχος τους η  ανεύρεση τρόπων για προαγωγή της κοινωνικής τους υπευθυνότητας. Με αποτέλεσμα  η δημιουργία το 1995 του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρήσεων για την Κοινωνική Συνοχή (EBNSC), βασικός στόχους του Δικτύου  ήταν η  δημιουργία αντίστοιχων Εθνικών Δικτύων. Το 1996 το ΕΒΕΑ, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο, διοργάνωσε ημερίδα με σκοπό την παρουσίαση σε μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις των δραστηριοτήτων του Ευρωπαϊκού Δικτύου προκειμένου στη συνέχεια να διερευνηθεί η δυνατότητα ίδρυσης ενός Ελληνικού Δικτύου Επιχειρήσεων για την Κοινωνική Συνοχή, αντίστοιχου με το ευρωπαϊκό. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 18 μεγάλες ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις και εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Δικτύου.
 Στέλεχος του Ευρωπαϊκού Δικτύου(EBNSC) το 1999 ανέλαβε νέα πρωτοβουλία για σύσταση και στην Ελλάδα Δικτύου, διοργανώθηκε στο ΕΒΕΑ εκδήλωση με τη συμμετοχή των εκπροσώπων του EBNSC , 12 επιχειρήσεων και τριών συλλογικών φορέων (ΕΒΕΑ, ΣΕΒ και ΣΒΒΕ)। Ακολούθησε η δημιουργία ολιγομελούς συντονιστικής επιτροπής για τη δημιουργία Ελληνικού Δικτύου.


ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ


Τα προβλήματα που προαναφέρθηκαν μπορεί να οδηγήσουν ένα μέρος καταναλωτών στην έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι στην εταιρεία। Για το λόγο αυτό, ως τμήμα μάρκετινγκ παρουσιάζουμε τις προτάσεις μας, προς αποφυγήν τυχόν προβλημάτων.


ΑΛΛΑΓΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ -ΣΥΧΝΟΙ ΚΑΙ ΕΝΤΑΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ


Ύστερα από τα δύο περιστατικά, της αλλοίωσης μιας παρτίδας προϊόντος και της διακινδύνευσης της υγείας εργαζομένου μας, αποφασίσαμε να εστιάσουμε την προσοχή μας στις εγκαταστάσεις της εταιρείας। Πιο συγκεκριμένα, θα προβούμε σε αλλαγή αυτών. Μετά τις απαραίτητες αλλαγές, η εταιρεία δεσμεύεται να διεξάγει συχνούς ελέγχους τόσο στις νέες εγκαταστάσεις, όσο και στην παραγωγή των προϊόντων.


ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ 9-12 π.μ.


Πιστεύουμε πως δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές μας, να περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις μας και να παρακολουθήσουν τη διαδικασία παραγωγής των προϊόντων μας, θα ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη τους, η οποία σε μεγάλο βαθμό χάθηκε μετά το περιστατικό της αλλοίωσης προϊόντων। Έτσι ορίσαμε μία ημέρα της εβδομάδας κατά την οποία η εταιρεία θα είναι ανοιχτή για οποιοδήποτε επισκέπτη.


ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ


Επιπλέον, με σεμινάρια στα οποία θα παρουσιάζουμε αναλυτικά τους τρόπους κατασκευής και παραγωγής των προϊόντων οι καταναλωτές θα πεισθούν ότι τα προϊόντα της εταιρείας είναι αξιόπιστα και ασφαλή।


ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΠΡΟΙΟΝ


ΕΒΓΑ junior :
ENA ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΡΕΠΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ!


Η ΕΒΓΑ σε συνεργασία με παιδίατρους και διατροφολόγους συνδυάζει κατηγορίες προϊόντων για ένα γευστικό παιδικό πρωινό. Η συσκευασία θα περιλαμβάνει χυμό, κρουασάν και γιαουρτάκι. Φυσικά πολλές εκπλήξεις θα ενθουσιάσουν τους μικρούς μας φίλους.
Το προϊόν αυτό θα βοηθήσει τις εργαζόμενες μητέρες, οι οποίες δεν έχουν χρόνο να προετοιμάσουν ένα ολοκληρωμένο πρωινό για τα παιδιά τους. Έτσι, οι μητέρες δε θα χουν το άγχος για το αν τα παιδιά τους θα παραλείπουν το πρωινό γεύμα.
Παράλληλα, η ευφάνταστη συσκευασία θα χαροποιήσει τους μικρούς μας φίλους με τη προσφορά διάφορων μικρών παιχνιδιών και συμμετοχή σε διαγωνισμούς για την απόκτηση περισσότερων δώρων, όπως ποδήλατα, video games και πολλά άλλα.
Τέλος, η ΕΒΓΑ μεριμνά και για το περιβάλλον, εφόσον οι συσκευασίες που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι οικολογικές και ανακυκλώσιμες.
 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ "BIG BANG" :

ΚΟΥΡΟΥΣΙΑ ΜΑΡΙΑ

ΜΠΟΖΩΝΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

ΣΕΡΑΣΚΕΡΗ ΕΡΜΙΟΝΗ

ΣΙΤΖΑΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ 

No comments: