Sunday, February 8, 2009

Americans for Informed Democracy

Τι καλύτερο από έναν οργανισμό που στοχεύει στην δημιουργία ευσυνείδητων ηγετών και πολιτών, πόσο μάλλον όταν βρισκόμαστε στην εποχή της ασυνειδησίας και της ανευθυνότητας;
Ο μη κομματικός οργανισμός "Americans for Informed Democracy" (AID) έχει αναλάβει την διαμόρφωση των αυριανών ηγετών και αν κρίνουμε από τα θέματα με τα οποία ασχολούνται το μήνυμα είναι μάλλον ελπιδοφόρο. Τα προγράμματα τους στρέφονται γύρω από τα φλέγοντα θέματα της εποχής, όπως τη διεθνή ανάπτυξη και την φτώχεια, το περιβάλλον και τις κλιματικές αλλαγές, την υγεία την παγκόσμια ειρήνη και την ασφάλεια και πολιτική σταθερότητα.
Πόσο διαφορετικά θα ήταν όλα αν οι σημερινοί ηγέτες είχαν μία διαφορετική αντίληψη για τα θέματα αυτα;

Το πιο σημαντικό, βέβαια, όσον αφορά όλους τους αντίστοιχους οργανισμούς είναι ότι μας δείχνουν πως εμείς οι ίδιοι μπορούμε να διαμορφώσουμε το μέλλον μας με μικρές ή μεγάλες κινήσεις. Είναι, νομίζω στο χέρι μας να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τις συνθήκες που επικρατούν στον κόσμο. Εξάλλου, θα είναι καλό πρωτίστως για εμάς τους ίδιους. 

Πολύ ενδιαφέρον είναι και το group του οργανισμού στο Facebook "Americans for Informed Democracy" αλλά και το blog του http://aidemocracy.org.

-Έλενα Πάκου-Αγραφιώτη

No comments: