Tuesday, February 10, 2009

Είναι η μείωση του προσωπικού η λύση;

Η μείωση του προσωπικού είναι τις περισσότερες φορές η ευκολότερη λύση όταν οι συνθήκες της αγοράς είναι δύσκολες και οι επιχειρήσεις πιέζονται για δραστικές αλλαγές προκειμένου να διατηρήσουν σταθερή την κερδοφορία και την επιχειρηματική στρατηγική τους.

Είναι, όμως, και η μόνη λύση;

Αντίθετα, οι απολύσεις μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετικά δαπανηρές για πολλούς λόγους, όπως οι αποζημιώσεις και το κόστος πρόσληψης, εκπαίδευσης και ανάπτυξης του νέου προσωπικού.

Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, αρκεί να ανοίξουν οι επιχειρήσεις τα μάτια τους. Η ευέλικτη εργασία, ο καταμερισμός της εργασίας ή το μειωμένο ωράριο είναι κάποιες. Όπως και η εσωτερική μετακίνηση σημαντικών στελεχών σε καίριες θέσεις, καθώς και η συμμετοχή σε κοινωνικές δραστηριότητες.
Στρατηγικές όπως αυτές σημαίνουν ότι, όταν η αγορά επανακάμψει, είναι ευκολότερο, φθηνότερο και ταχύτερο για τις εταιρείες να αντιδράσουν.

Και επειδή αυτό που προβληματίζει περισσότερο τους εργοδότεςείναι οι οικονομικές απολαβές των εργαζομένων και οι παροχές τους, υπάρχουν λύσεις που με κανένα ή και χαμηλό κόστος μπορούν να καταλήξουν σε σημαντική περικοπή δαπανών για τους εργοδότες και βελτιωμένες παροχές για τους υπαλλήλους. Πιο συγκεκριμένα, μιλάμε για εναλλακτικές παροχές αντί για μισθολογικές αυξήσεις. Οι παροχές αυτές μπορούν να βοηθήσουν τους εργοδότες να περικόψουν τις δαπάνες απασχόλησης, χωρίς να μειώσουν τον αριθμό των υπαλλήλων τους και, παράλληλα, οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν μία σειρά προνομίων ακόμη και αν ο μισθός τους παραμείνει στα ίδια επίπεδα.
Τέτοιες παροχές μπορούν να είναι τα προγράμματα παιδικής πρόνοιας, ταξιδίων, πάρκινγκ αυτοκινήτων, εστιατορίων για το προσωπικό και εταιρικών αυτοκινήτων.

http://www.capital.gr/news.asp?id=571285


Μαρίνα Σακίπη

No comments: