Sunday, February 8, 2009

Americans for Informed Democracy

Ιδρύθηκε από μια ομάδα φοιτητών της Αμερικής που σπούδασαν στο εξωτερικό λίγο μετά τις επιθέσεις της 11 Σεπτέμβρη. Ουσιαστιkά οι φοιτητές κατάλαβαν πως ο κόσμος έχει διαφορετική άποψη για τις ΗΠΑ, από αυτή που νομίζουν οι Αμερικάνοι ότι έχει οκόσμος του εξωτερικού για τους αυτούς. Θέλησαν λοιπόν να αντιστρέψουν την εικόνα, και να δείξουν πως η Αμερική μπορεί και θέλει να συμμετάσχει σε ενέργειες που έχουν ως στόχο την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης όλων των ανθρώπων, κάτι που οι φοιτητές πιστεύουν ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω μιας πιο ενημερωμένης δημοκρατίας.

Σκοπός της οργάνωσης είναι να εξουσιοδοτήσει και να εξοπλίσει τους νέους των ΗΠΑ με τις κατάλληλες γνώσεις έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν παγκόσμια θέματα (τη φτώχεια, την υγεία, την αλλαγή του κλίματος, την ειρήνη και την ασφάλεια) μέσω της ευαισθητοποίησης, και μέσω δράσεων που προωθούν βιώσιμες λύσεις για τους χώρους τους, τις κοινότητές τους, αλλά και σε εθνικό επίπεδο.

Η οργάνωση έχει λάβει αναγνώριση από τα μέσα ενημέρωσης και ιδιαίτερα τα διεθνή θεσμικά όργανα. Το έργο της έχει εμφανιστεί σε πάνω από 500 μέσα ενημέρωσης, από πηγές που καλύπτουν την πολιτική και τις παγκόσμιες υποθέσεις, όπως οι New York Times, το C-SPAN, το BBC, τη Φωνή της Αμερικής, το CNN, και την Washington Post αλλά και πιο απροσδόκητες πηγές, όπως το Marie Claire και το Montel Williams Show.

Ενδεικτικά προγράμματα είναι τα εξής:

Global Development: Εκστρατείες για μαθητές ώστε να μάθουν για θέματα όπως ο ιός HIV / AIDS, το δίκαιο εμπόριο,η υγεία της μητέρας και του παιδιού, το πόσιμο νερό, η ελάφρυνση του χρέους για τα δικαιώματα εργασίας, και στη συνέχεια να δράσουν έτσι ώστε να υπάρξουν θετικά, απτά αποτελέσματα και για τις δύο τοπικές κοινωνίες, καθώς και για τη ζωή των εκατομμυρίων φτωχών ανδρών, γυναικών , και παιδιών σε όλο τον κόσμο.

Άλλα προγράμματα είναι τα εξής:

Global Environment , με έμφαση σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

Global Health , με στόχο την ενημέρωση για θέματα υγείας και για αρρώστιες που αντιμετωπίζουν αδικαιλόγητα πολλοί άνθρωποι σε όλον τον κόσμο.

Global Peace & Security , με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε σχέση με τηνπαγκόσμια ειρήνη, σε συνεργασία με την οργάνωση Hope Not Hate .

Global Scholar , προγράμματα δηλαδή για μαθητές με στόχο την ευαισθητοποίηση σε διεθνή ζητήματα.

No comments: