Wednesday, February 11, 2009

UNILEVER και η συμβολή της στους Στόχους της Χιλιετίας

Η Unilever είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο με προϊόντα που αφορούν την διατροφή, την προσωπική υγιεινή, την ομορφιά και την καθαριότητα με δραστηριότητες σε 100 περίπου χώρες. Δημιουργήθηκε το 1930 από τη συγχώνευση δύο εταιρειών και από το 1987 έως το 2000 ενισχύθηκε η θέση της στην παγκόσμια αγορά από ενέργειες και συνεργασίες με διάφορες εταιρείες.

Η Unilever κατασκευάζει προϊόντα που ικανοποιούν τις ανάγκες των ανθρώπων για διατροφή και υγιεινή και απασχολεί περισσότερους από 174.000 εργαζόμενους παγκοσμίως. Στα τέλη του 19ου αιώνα η Unilever βρισκόταν ανάμεσα στις πιο φιλανθρωπικές επιχειρήσεις.

Ο κύριοι τρόποι συμβολής της εταιρίας στους Στόχους της Χιλιετίας είναι μέσω των προϊόντων που πουλάει, των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργεί σε αναπτυσσόμενες χώρες και μέσω των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της. Η πιο σημαντική επιχειρηματική της δραστηριότητα είναι η συμβολή της στους Στόχους της Χιλιετίας που αφορούν την μείωση της φτώχειας και της έλλειψης τροφής, την πρόσβαση στην υγεία και την εκπαίδευση και την βιωσιμότητα του περιβάλλοντος.
(περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Unilever και τις δράσεις της μπορειτέ να βρείτε στο: http://www.unilever.com/aboutus/)

No comments: