Thursday, February 5, 2009

UNEP

Young Environment Envoys

Το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών συντονίζει περιβαλλοντικές δραστηριότητες που βοηθούν τις αναπτυσσόμενες χώρες στην εφαρμογή των περιβαλλοντικά υγιών πολιτικών και ενθαρρύνει μέσω των υγιών περιβαλλοντικά πρακτικών.

Μέσα στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, η UNEP παρουσιάζει σε αυτό το βίντεο την εκπαιδευτική τακτική που ασκεί για να καλλιεργήσει στους νέους την περιβαλλοντική συνείδηση και περιγράφει ένα πείραμα που έχει πραγματοποιηθεί για την επίλυση αυτού του στόχου.

Έχουν δημιουργηθεί ειδικά διαμορφωμένα εργαστήρια στα οποία και συμμετέχουν οι νέοι, όπου οι επιστήμονες έχουν τοποθετήσει φυτά, ζώα και άλλους οργανισμούς σε ειδικές γυάλες οι οποίες εμπεριείχαν όλα τα μολυσμένα συστατικά που ρυπαίνουν καθημερινά το περιβάλλον.

Τα αποτελέσματα είναι εμφανή. Οι μαθητές και γενικά οι νέοι άνθρωποι βλέποντας το πείραμα αυτό, προβληματίζονται και ευαισθητοποιούνται. Καταλαβαίνουν πως όλα αυτά τα οποία ακούγονται περί του περιβάλλοντος, δεν είναι πάρα πραγματικότητα και σε λίγα χρόνια από τώρα όλοι αυτοί οι οργανισμοί θα καταστραφούν εξαιτίας του ίδιου του ανθρώπου.

No comments: