Saturday, February 7, 2009

Είναι ηθικά σώστό να γίνονται απολύσεις σε εργαζομένους, από κερδοφόρες εταιρίες;





Μαζικές απολύσεις και περικοπές θέσεων εργασίας μέσω ποικίλων τρόπων σχεδιάζουν μερικές από τις κορυφαίες επιχειρήσεις καθημερινά σε κλάδους που ποικίλουν. Απολύσεις από κερδοφόρες εταιρίες. Είναι γεγονός, συμβαίνει καθημερινά σε όλες τις χώρες του πλανήτη. Πολλοί άνθρωποι, βρίσκονται από το πουθενά χωρίς θέση εργασίας. Όχι μόνο χάνουν το βασικό τους μισθό, καθώς και όλες τις οικονομικές τους δυνατότητες αλλά πέφτει και η ψυχολογία τους, λόγω της αίσθησης της αποτυχίας. Ποίοι είναι όμως οι κυριότεροι λόγοι που μπορεί ένας εργαζόμενος να απολυθεί; Ο κυριότερος θα λέγαμε είναι η πτώχευση της εταιρίας Σημαντικός όμως είναι ο ο ρόλος του ίδιου του εργαζόμενου στον επαγγελματικό του χώρο. Είναι αξιόπιστος, κάνει καλά τη δουλεία του καλά, έχει καλές σχέσεις με τους συναδέλφους του, αποδίδει στην δουλεία του? Όλοι αυτοί οι παράγοντες συμβάλουν στην απόλυση του εργαζομένου. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που η εταιρία είναι σε άνοδο και κερδοφορία; Γιατί ένας διευθυντής αποκλείει ένα υπάλληλο σ’ αυτή την περίπτωση, είναι ηθικά σωστό; Η απάντηση είναι πως όχι

Απάντηση όμως θέλησε να δώσει και ο καθηγητής Chris MacDonald. Όπως αναφέρει μέσα από το blog του οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιλαμβάνονται και να έχουν εις γνώση τους, ότι οι διευθυντές της εταιρίας όπου εργάζονται σε περίπτωση ζημίας, μπορεί να ρίξουν την ευθύνη στους ίδιους και να τους απολύσουν. Παράλληλα όμως σε περίπτωση χρεοκοπίας της εταιρίας, τα στελέχη προβαίνουν σε απολύσεις και για να σώσουν την εταιρία. Ο Chris MacDonald, αναφέρει πως την συγκεκριμένη βδομάδα έγιναν απολύσεις στην η Sony,τη Rio Tinto, και στο το Yahoo. Εξηγεί πως αυτό έγινε λόγο της οικονομικής κρίσης που επικρατεί αυτή την περίοδο σε όλο τον κόσμο.

Γενικά όμως πριν καταλήξουμε στην απάντηση του ερωτήματος, εάν είναι ηθικά σωστό να γίνονται απολύσεις σε περίοδο κερδοφορίας ας εξετάσουμε μερικά γεγονότα :
Οι περισσότερες από τις μεγάλες εταιρείες δημιουργούν μεγάλα κέρδη καθ’ όλη τη διάρκεια ενός έτους. Όλα λειτουργούν ομαλά και οι συνθήκες εργασίας περνούν απαρατήρητες Όταν όμως η εταιρεία βρεθεί σε κατάσταση χρεωκοπίας , τότε αναστατώνονται όλα τα στελέχη της και ψάχνουν να βρουν τη λύση του προβλήματος.
Μια εταιρία προσλαμβάνει ένα υπάλληλο, με σκοπό το όφελος της. Άτομα ικανά γεμάτα με ιδέες για την στρατηγική ανάπτυξη της κάθε εταιρίας Όταν όμως μετά από κάποιο διάστημα, το άτομο δεν έφερε τα προβλεπόμενα αποτελέσματα τότε τα στελέχη μπορεί και να τα απολύσουν.

Το πρόβλημα προκύπτει και από την ίδια την κοινωνία που ζούμε. Βρισκόμαστε σε μια καπιταλιστική κοινωνία όπου το κέρδος είναι και το κλειδί της επιτυχίας. Στόχος είναι η αγορά όλων και περισσότερων μετοχών καθώς επίσης και η βελτίωση των κερδών. Εξάλλου όπως είναι γνωστό σε μια καπιταλιστική κοινωνία τα πάντα στην αγορά περιτριγυρίζονται από το κέρδος.

Στο ερώτημα όμως, είναι ηθικό σωστό να γίνονται απολύσεις σε περίοδο κέρδους; Η απάντηση είναι πως όχι Ίσως ένας από τους κυριότερους λόγους απόλυσής τους είναι η επίτευξη όλων και περισσότερων κερδών, μιας και ο μεγάλος αριθμός εργαζομένων αποτελεί ζημία για την εταιρεία όσον αφορά το εισόδημά τους. Έτσι εδώ παρατηρούμε και μια αντίφασή Δε είναι λογικό από τη στιγμή που μια εταιρία βγάζει πολλά κέρδη να απολύσει εργαζομένους . H απάντηση που δίνουν οι εταιρίες είναι πως το κάνουν προνοητικά για να προλάβουν την πτώση στα κέρδη τους, την λόγω της κρίσης που επικρατεί την περίοδο αυτή. Επίσης, είναι λογική πολλών εταιριών, κάθε χρόνο να κάνουν περικοπές στο κατώτερο στρώμα της εταιρίας και πιο συγκεκριμένα σε ένα 5% , όπως κάνει για παράδειγμα η GE Goldman. Με αυτό τον τρόπο, αιτιολογούν, βελτιώνεται το ηθικό και δίνεται έναυσμα στους εργαζομένους να δουλέψουν καλύτερα για να κρατήσουν τη θέση τους και ακόμη αυξάνεται η παραγωγικότητα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εταιρία Sony Corporation, η οποία πραγματοποιεί 8000 περικοπές θέσεων και μείωση των επενδύσεων. H Sony, η οποία είχε ήδη ανακοινώσει μέτρα εξοικονόμησης κόστους, κατηγόρησε την ταχεία επιδείνωση στην παγκόσμια οικονομική προοπτική και τη δύναμη του ιαπωνικού νομίσματος, για τις περικοπές. Κι όμως, πολλοί αναλυτές δεν πείθονται ότι το πρόγραμμα μείωσης του κόστους θα είναι αρκετό για να προστατέψει τη Sony από τις παρενέργειες της παγκόσμιας επιβράδυνσης
.

No comments: