Monday, February 9, 2009

Americans for Informed Democracy

To Americans For Informed Democracy παρέχει το δικαίωμα και εξοπλίζει τους νέους ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες ώστε να αντιμετωπίζουν παγκόσμια θέματα, όπως είναι η φτώχεια, η υγεία, οι κλιματικές αλλαγές, η ειρήνη και η ασφάλεια, μέσω της ευαισθητοποίησης και διαφόρων ενεργειών που προωθούν και προτείνουν βιώσιμες λύσεις σε εθνικό επίπεδο, στα πανεπιστήμια και στις κοινωνίες. Το όραμα της οργάνωσης είναι πως κάθε νέος Αμερικάνος έχει το δικαίωμα να συνεισφέρει ενεργά και αποτελεσματικά σε τομείς ειρήνης και υγείας και να είναι σύμφωνος με ιδανικές λύσεις για προβλήματα στον κόσμο. Το Americans For Informed Democracy δουλεύει και συνεργάζεται με νέους ανθρώπους, κυρίως μαθητές, ώστε να προωθεί μέσω αυτού έναν διασυνδεδεμένο κόσμο.
Ευαισθητοποίηση (awareness): Το AID δουλεύει αντίπερα του πολιτικού φάσματος, με ανθρώπους από όλες τις κοινωνικές τάξεις, διαφορετικής καταγωγής και ταυτότητας, με το να διευκολύνει τον εκπαιδευτικό διάλογο μέσω συνδιασκέψεων, workshops, προβολή film, videos και opeds.
Υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (advocacy): Βασισμένο στην ευαισθητοποίηση και συνειδητοποίηση, το AID παρέχει εφόδια και εκπαίδευση, ώστε να εξουσιοδοτεί τους νέους ανθρώπους να συνομιλούν με συνομηλίκους τους και με φορείς χάραξης πολιτικής, προκειμένου να τάσσονται υπέρ ενός δικαιότερου κόσμου.
Δράση (action): Το AID υποστηρίζει τους νέους στο να οργανώνουν τοπικές και εθνικές εκστρατείες και να παίρνουν πρωτοβουλίες που έχουν θετική παγκόσμια απήχηση.
Συνοψίζοντας θα λέγαμε πως με την κατάλληλη συνεργασία και γενικότερα με τις κατάλληλες προϋποθέσεις οι πανεπιστημιακές κοινότητες θα μπορούσαν να στήσουν μια ιστοσελίδα όπως αυτή των Αμερικανών.. Πιο συγκεκριμένα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας μας θα μπορούσαν να στήσουν μια παρόμοια ιστοσελίδα η οποία θα αναφέρεται σε κοινωνικά ζητήματα: φτώχεια, ανεργία, ειρήνη, δημόσια υγεία, κ.α. Βέβαια αυτή η ενέργεια θα μπορούσε να ενισχυθεί με την συνεργασία ορισμένων φορέων όπως το υπουργείο απασχόλησης, υπουργείο υγείας και πρόνοιας, καθώς και με την συνεργασία μη κερδοσκοπικών οργανώσεων που ασχολούνται με τα παραπάνω ζητήματα.

Ζαφείρη Μαρία

No comments: