Thursday, February 5, 2009

AMERICANS FOR INFORMED DEMOCRASY


To Americans For Informed Democracy παρέχει το δικαίωμα και εξοπλίζει τους νέους ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες ώστε να αντιμετωπίζουν παγκόσμια θέματα, όπως είναι η φτώχεια, η υγεία, οι κλιματικές αλλαγές, η ειρήνη και η ασφάλεια, μέσω της ευαισθητοποίησης και διαφόρων ενεργειών που προωθούν και προτείνουν βιώσιμες λύσεις σε εθνικό επίπεδο, στα πανεπιστήμια και στις κοινωνίες.


Το όραμα της οργάνωσης είναι πως κάθε νέος Αμερικάνος έχει το δικαίωμα να συνεισφέρει ενεργά και αποτελεσματικά σε τομείς ειρήνης και υγείας και να είναι σύμφωνος με ιδανικές λύσεις για προβλήματα στον κόσμο. Το Americans For Informed Democracy δουλεύει και συνεργάζεται με νέους ανθρώπους, κυρίως μαθητές, ώστε να προωθεί μέσω αυτού έναν διασυνδεδεμένο κόσμο.


Στα πλαίσια της εκστρατείας της, δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο Which Young Americans Will Lead Us? και δείχνει τη απάθεια και την αγνεία όλων των πολιτών και συγκεκριμένα των νέων, απέναντι στα πολιτικά γεγονότα με αφορμή τις αμερικανικές εκλογές.

Ειδικότερα, αναφέρεται σ’ ένα διαγωνισμό με τίτλο" Campaign Idol ". που οργάνωσε η Americans For Informed Democracy και παρείχε στα νέα παιδιά όλα τα εργαλεία και τις πληροφορίες που χρειάζονταν για να δημιουργήσουν μια πετυχημένη πολιτική εκστρατεία.. Το όνομα του νικητή και το θέμα της πολιτικής του καμπάνιας θα ανακοινωνόταν σε προσεχή άρθρο.

Εντύπωση κάνει μια έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και έδειξε ότι , το 28 τοις εκατό των Αμερικανών ηλικίας μεταξύ 12 και 17 δεν παρακολουθούν ειδήσεις, ενώ ένα 32 τοις εκατό μόνο περιστασιακά μπορεί παρακολουθήσουν. Τα πιο πάνω αποτελέσματα καθώς και η εκδήλωση " Campaign Idol " είναι ανησυχητικά, καθώς δείχνουν πως οι νέοι σήμερα δεν συμμετέχουν καθόλου στα κοινά και δεν έχουν άποψη για τα όσα συμβαίνουν γύρω τους.


No comments: