Tuesday, February 3, 2009

WWF ελλάς και Φαινόμενο του Θερμοκηπίου

Διαφάνεια 11
Διαφάνεια 11

ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ

Οι ποσότητες αερίων του θερμοκηπίου που εκλύονται στην ατμόσφαιρα έχουν αυξηθεί ανησυχητικά τις τελευταίες δεκαετίες λόγω των εντεινόμενων ανθρωπογενών δραστηριοτήτων παγκοσμίως. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παγιδεύεται στην ατμόσφαιρα θερμότητα, η οποία αλλιώς εκλύεται στο διάστημα, οπότε ενισχύεται το "φαινόμενο του θερμοκηπίου" ή αλλιώς υπερθέρμανση του πλανήτη. Στο παρελθόν, το κλίμα της γης έχει πολλές φορές μεταβληθεί ως αποτέλεσμα φυσικών αιτίων. Όμως, οι αλλαγές που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια και αυτές που προβλέπονται στο μέλλον, οφείλονται κυρίως στην ανθρώπινη συμπεριφορά: μέσα από τις ανθρώπινες δραστηριότητες απελευθερώνονται κάθε χρόνο στην ατμόσφαιρα μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα - 29 δισεκατομμύρια τόνοι το 2004 - και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να θερμαίνεται ο πλανήτης.
Η οργάνωση της WWF Ελλάς (μέλος της WWF) προσπαθεί να συμβάλει στην αποτροπή της κλιματικής αλλαγής και του φαινόμενου του θερμοκηπίου με διάφορους τρόπους. Ο σημαντικότερος είναι η εκστρατεία της οργάνωσης που λέγεται "'ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ'' και αφορά την Ελλάδα του 2050 που θα πρέπει να έχει προβεί σε εξεύρεση καθαρής ενέργειας, χαμηλές εκπομπές και βιώσιμη ανάπτυξη. Μέσα από την ιστοσελίδα της WWF (
http://climate.wwf.gr ) μπορείτε να δείτε τις προτεινόμενες λύσεις για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η οργάνωση και τις μέχρι τώρα ενέργειες της .

Σειραγάκη Κλειώ

No comments: