Sunday, February 8, 2009

"Tea can do that"



Η Lipton (που πληροφοριακά ανήκει στην Unilever) έκανε μία συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Rainforest Alliance που στοχεύει στην εξασφάλιση βιώσιμων λύσεων για τους αγρότες και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.
Ξεκίνησαν πιστοποιώντας τις ιδιόκτητες περιοχές παραγωγής της Lipton και συνεχίζουν με αυτές των προμηθευτών τους με στόχο το 2010 όλες οι συσκευασίες Lipton παγκοσμίως να προέρχονται από πιστοποιημένες περιοχές. Καθόλου άσχημα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα ξεκίνησε και η καμπάνια στην Ελλάδα. Η Lipton φροντίζει ώστε να γίνει γνωστή η δράση της και ενημερώνει τους πολίτες για τη σημασία της συνεργασίας αυτής, τονίζοντας την σπουδαιότητα της πρωτοβουλίας. Διανέμουν ημερολόγια, όπου κάθε μήνα δίνεται η προτροπή για μία νέα “eco-friendly” συνήθεια, φυλλάδια με πληροφορίες ή κούπες που στοχεύουν στο να μας θυμίζουν καθημερινά την ευθύνη μας απέναντι στο περιβάλλον.

Ας βάλουμε κι εμείς στόχο το 2009 να άλλάξουμε όλες αυτές τις μικρές κακιές συνήθειες που επιβαρύνουν καθημερινά το περιβάλλον! If "tea can do that" we can do it too! 



-Έλενα Πάκου-Αγραφιώτη


No comments: