Thursday, February 5, 2009

WWF (World Wide Fund for Nature) -Ελλάς-


Το WWF είναι μια περιβαλλοντική μη κυβερνητική οργάνωση, έχει τη μορφή κοινωφελούς ιδρύματος και αποτελεί μια αυτόνομη εθνική οργάνωση με δικό της Διοικητικό Συμβούλιο και έδρα την Αθήνα. Ιδρύθηκε από τον Λουκ Χόφμαν και την υποστήριξη του Έλληνα αρχιτέκτονα Θύμιου Παπαγιάννη.

Αποστολή του WWF Ελλάς είναι να διατηρήσει την πλούσια βιοποικιλότητα της Ελλάδας ως αναπόσπαστο στοιχείο της Μεσογείου, να εμποδίσει -και μακροπρόθεσμα να αντιστρέψει – την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, στοχεύοντας στην αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης.


Από την ίδρυσή του, το 1990, το WWF Ελλάς έχει υλοποιήσει περισσότερα από 70 προγράμματα δράσης. Η δράση του αφορά :
• τους τομείς της ενεργούς προστασίας και διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος

•τη διοργάνωση εκστρατειών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών
• την τεκμηρίωση παρεμβάσεων σε θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής της χώρας
•την υλοποίηση προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και κατάρτισης




Επιπλέον, είναι απαραίτητο να επισημανθεί πως το WWF προκειμένου να ενισχύσει τη δράση του βασίζεται στον εθελοντισμό ενώ διαθέτει και ένα μεγάλο αριθμό υποστηρικτών, διακεκριμένων φίλων και επιχειρήσεων.




Αξίζει να σημειωθεί πως το WWF Ελλάς συμμετείχε στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Χρηματοδότηση του δικτύου Natura 2000» που υλοποιείται σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. --> Πρόκειται για μια προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να υποστηρίξει τα κράτη μέλη, ώστε να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της "επιλογής ένταξης" της ΕΕ κατά τη χρηματοδοτική περίοδο 2007-2013. Σύμφωνα με αυτή την επιλογή οι αρχές που σχεδιάζουν τα προγράμματα χρηματοδότησης πρέπει να εντοπίσουν τρόπους με τους οποίους η διαχείριση των περιοχών Natura μπορεί να ενσωματωθεί στο ευρύτερο πλαίσιο περιφερειακής, αγροτικής και θαλάσσιας ανάπτυξης.

Η αλλαγή του κλίματος δεν είναι μια μακρινή, ξένη υπόθεση. Δεν αφορά κάποιους άλλους. Δε συμβαίνει κάπου αλλού. Η αλλαγή του κλίματος συμβαίνει εδώ και τώρα, και μας αφορά όλους. Οφείλουμε όλοι να δράσουμε άμεσα...
Στο χέρι μας είναι!!!!

No comments: